Foxtel..here we come

Akhirnya, impin Daddy Jack untuk memiliki satelit TV berhasil jugak. Sini satellite TV macam tak macam ASTRO kat Malaysia dimana semua orang berebut-rebut nak pasang ASTRO. Pengedar-pengedar ASTRO mmg bersepah-sepah tapi satelit TV kat si lain sebabnya only yang gemarkan certain-certain channels mcm sukan, movie aje yang pasang sebabnya siaran TV biasa pun dah lebih dari cukup sebenarnya.

Signal coverage juga tak semua tempat ada, they all kena pastikan samada ada tak coverage kat rumah I so mmg okay so, teruslah sign up as a customer.

3 hari aje after sign up, the technician datang untuk pasangkan the dish and decoder. Percaya atau tidak, mamat nie buat all the kerja-kerja pemasangan sendiri yer, tanpa pertolongan dari pihak kedua.

The guy even explain that the channel yang we all if nak tambah, just phone and then upload thru the decoder…as simple as that.

Our package yang we all subscribe. Actually, Daddy Jack nak tambahkan more movie channel for me tapi I thought tak payahlah sebab rasa macam tak ada masa aje nak tgk TV pun. Lagi pulak bila berebut-rebut ngan Danish dengan channel cartoon die…so I told Daddy Jack, dari die sibuk nak tambah channel untuk I, baik aje ambil fixed phone line and internet connection, itu yang I lagi perlukan…hehehehhehe.

The channle mmg banyak, sports channel aje ada lebih kurang 8…aihhhh Daddy Jack, tak tahulah mcm mana you nak concerntrate belajar nanti yer !!!! dalam banyak-banyak channels tu, terselit jugaklah channel ini…For Adults Only…ooooo serammmmmm !!!!!!

We did asked the techician if raining atau angin kuat, ada kah siaran akan terganggu mcm ASTRO…jawapannya TIDAK and we’ll see about that, yer.

Hai Danish..kalau kat Malaysia, layan ASTRO CERIA aje, sini layang Cartoon Networks and The Simpson aje la kerjanya yer.


This entry was posted in Aussie, leisure activity, my family. Bookmark the permalink.

2 Responses to Foxtel..here we come

  1. Elyn says:

    danish sure rindu geng bus sekolah kan???

  2. Liza says:

    best ler, boleh ler nak hilangkan boring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s