Rumah Persinggahan

Rupanya dah sebulan dah me and my family di Adelaide nie. Semalam we all pegi rumah persinggahan kami selama 3 minggu pertama di sini. Actually, rumah nie rumah one of the postgrad student, Azul namanya. Daddy Jack ada hantar email to the MyPSA which is the group of students in Adelaide nie and mamat nie berbesar hati untuk menyewakan rumahnya kepada we all. Lagipun, die nak balik Malaysia untuk bercuti selama 2 1/2 bulan.

Ruang tamu yang memang luas. We all tidur kat sini aje bila malam sebabnya luas. Kalau bilik, mcm terkepung la. Actually rumah nie mcm turun temurun untuk orang Malaysia yang sambung belajar kat sini. Kebanyakannya orang yang berkeluarga sebabnya rumah nie mmg luas.

Dapurnya mmg dipenuh dengan barang-barang memasak dari Malaysia like rempah kari, kurma even ada budu jugak yang ditinggalkan oleh previous tenant. Azul nie mmg tak sempat nak mengemas rumah pun sebabnya die plan nak bawak his family jugak ke sini.

Ruang makan..sini jugaklah Ryan the Lion selalu naik atas meja nie, memanjat tingkap dsbnya.

All our beg dan barang-barang diletakkan di bilik kecil nie. Tido kat hall sebabnya boleh tgk TV.

This entry was posted in Aussie, family matters, my family. Bookmark the permalink.

2 Responses to Rumah Persinggahan

  1. mummysyafie says:

    oo..baru taw..skrg kat obersi yer Gina..take care ok..dah lama tak jenguk blog kekawan..rasa lost kejap.

  2. arin says:

    salam, blog hop dari blog elyn, masuk blog sini.btw, kat adelaide kat ne ek?i mean which area rumah nih.macam familiar je kawasan nya.arin dulu belajar kat adelaide tahun 1996 but setahun je. waktu tuh belajar kat UniSa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s