First time makan luar

Semalam, we all buat pertama kalinya cuba untuk makan di luar…YES !!! After a month, baru la nak memberanikan diri setelah puas menahan diri kononnya tak nak makan di luar…tak tahan la. A few friends here suggested this place, Marden Fish Cafe sebabnya dekat sikit dengan our home. Tak perlulah pergi City untuk makan.

Dalam kepala otak nie cuma pikir yang boleh makan hanyalah Fish & Chips..Danish the Menace nak macam-macam like Chicken Ball and Fried Chicken. I told him its not Halal and we just makan Fish and Chips. Lepas order, the waiter hantarlah makanan and entah macamana ringanlah pulak mulut nie nak bertanya ” All the food, Halal ” and the waiter said ” YES !!! I’m a Muslim from Middle East “….Ayo !!!! Nak pengsan dah nie…

Tu la kan, akibat tak nak bertanya, melepaslah beberapa makanan yang sedap-sedap. Tapi, tak aperlah, banyak masa lagi untuk cuba. Fish & Chips die pun boleh tahan jugak sedapnya.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, family outing, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to First time makan luar

  1. atty's says:

    adoi gina ..tertiba je lapo tgk food tuh .

  2. misscrab83 says:

    puan ni sume nyer sedap…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s