BBQ at Kak Shida’s

Nie cerita basi…heheheh, Sabtu lepas, we all dijemput oleh Kak Shidah ke rumahnya untuk majlis makan-makan. Lagipun, nak menyambut anniversary Kak Shidah and Haji Arif yang ke-17 tahun…Alhamdulillah…semoga dirahmati perkahwinannya…and kebetulan pulak, mak and ayah Kak Shidah baru aje sampai from Malaysia. Kak Shidah buat majlis BBQ aje..tapi makanan pun banyak jugak, potluck from guests also.

Kebetulan pulak, masa we all sampai rumah Kak Shidah, matahari baru menampakkan cahayanya…sungguh gembira dapat cahaya matahari after beberapa hari duduk dalam kesejukkan yang teramat sangat. I’ve met a few friends yang tak pernah berjumpa lagi and seriously, mmg ramai la. Nak ingat nama sorang-sorang tu macam agak lama la jugak.

The fathers’ side..and jugak tempat membakar ayam and lamb yang sedap sekali.

Tempat tinggal Kak Shidah nie berbeza ngan my unit sebabnya nie mmg kawasan rumah. Kat sini, kalau rumah, ada backyard yang besar, kalau ada anak-anak kecil mmg seronoklah mereka nak main kat belakang nie. Tapi yang tak tahan, if kita sewa rumah, all the rumput-rumput kalau panjang, kita yang kena tebas, landlord tak buat berbeza dengan unit macam mine dimana, landlord kena bersihkan…hehehhe.

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, my family, weekend stories, yummy tummy. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s