Parcel ke-2

Alhamdulillah, setelah 2 hari stranded di Singapore, akhirnya sampai jugak parcel from my family. Bukannya apa, Danish the Menace yang tak sabar-sabar nak tunggu parcel nie. Hari-hari tanya, bila nak sampai ?

Sebabnya, pasal benda nie la…jam BEN10 yang dikirim from sana. Kebetulan pulak, Ibu ada kirimkan baju tidur for both kids, tu yang die lagi excited. Bila dah sampai, siap cakap ngan Ibu, kenapa hantar baju tidur aje, tak hantar baju untuk pakai siang sekali…macam-macam la Danish nie.

I pulak minta tolong kirimkan a fews barang-barang spices, maklumlah kat sini tak ada antaranya Perencah Sup, sup bunjut, serbuk cili (kat sini punya pedas la….), tepung goreng ayam (ada tepung Kentucky kat sini tapi tak berapa sedap) dan juga udang kering. I juga minta kirimkan ikan bilis tapi my sister cakap tak berapa cantik sangat, so maybe later akan hantar lagi. Tawakal ajelah barang-barang nie lepas kat kastam, so Alhamdulillah, semuanya lepas.

Nie pun dibeli from Malaysia, LabelMaker. Sini, all barang-barang kelengkapan anak ke sekolah kena labelkan takut tersilap atau terambil anak orang lain punya. Dah check kat sini, mahal sikit from Malaysia. Rasa rugi before pergi hari tu tak beli siap-siap so dah ada satu, so senang la sikit nak melabelkan apa-apa yang patut.

This entry was posted in Aussie, Ayah dan Ibu, my family, stuffs. Bookmark the permalink.

One Response to Parcel ke-2

  1. oohhh…dpt parcel jugak..excited kan. kat UK ni, sup bunjut, udang kering, rempah ratus tu mmg sgt mudah…kecuali cili kering,sama problem mcm u jugak..sgt pedas.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s