Nie yang ditunggu bila hari Sabtu

Setiap hari Sabtu, Daddy Jack akan keluar pegi beli newspaper seawal pukul 7 pagi. Normally paper hari Sabtu nie agak tebal sikitlah. Konsep lebih kurang sama macam The Star.

Memula nak tengok weather dulu. Cuaca kat dalam suratkhabar nie biasanya agak tepatlah so kalau-kalau nak basuh kain ker atau nak basah apa-apa pun, kena tgk ramalan cuaca dulu. Kalau okay, baru basuh, kalau tak tunggulah hari yang okay sikit.

We all tak sempat nak buat inspection kat rumah-rumah sewa di section nie sebabnya we all dapat rumah sewa thru Ayu, jiran sebelah rumah nie. Pada those yang buat inspection rumah, mmg penat la nak buat inspection, then nak kena sediakan macam-macam documents dan lain-lain lagi.

Ada jugak page untuk attraction dalam minggu tu, normally on weekends la like Car Boot Sale, Sunday Market dll lagi. So far, we all macam dah jemu jugaklah pegi CarBoot Sale nie. Tunggu sesiapa family atau saudara mara from Malaysia yang datang sini, then baru nak pegi la.

All info ada dalam this newspaper, even waktu ketibaan pengangkutan like airlines and trains pun ada dalam nie.

Even bank darah pun ada buat notis nakkan bekalan darah. Siap ada carta mana satu darah yang cukup supply atau tak.

As for me, bila Daddy Jack beli newspaper, I will ambik this section…Garage Sales, See the colourful section ? Tu yang highlightkan, mana untuk hari Sabtu dan mana untuk Ahad…Giler, kan. Sekarang nie, kalau garage sales, we all pergi yang dekat-dekat ngan rumah aje, kalau yang jauh-jauh tu tak payah la, mcm membuang masa aje.

This entry was posted in Aussie, leisure activity, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nie yang ditunggu bila hari Sabtu

  1. arin says:

    waktu dulu kat melb pon, kitaorg selalu beli paper hari rabu & hari ahad.tapi kami selalu beli Herald Sun.

  2. Gina says:

    Sini cuma ada The Advertiser and The Australian sahaja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s