Lelaki…again

On Friday, my sister Kak Nyah terpaksa bergegas ke hospital setelah air ketubannya pecah. Since Jumaat cuti, doktor bagi antibiotik aje sebabnya tak ada tanda-tanda nak bersalin. Then on Sabtu, doktor decided nak induce aje…and sampai 3 kali induce baru doktor buat keputusan nak buat operation. Ya Allah, kenalah diseksakan ibu dan juga anak itu..kalau dah boleh buat decision untuk operation, teruskan aje. tak payah nak induce sampai 3 kali. Mmg la I never had an experience untuk bersalin normal sebabnya the boys ambik jalan mudah, keluar ikut tingkap aje…tapi based on other womens punya experience yang kena induce, semuanya kata sakit dan ada yang rasa mcm nak tercabut nyawa.

After 3 kali induce, bukaan hanya terbuka 2 cm then baru nak buat operation. Then, on Monday, dah ready nak buat operation and Abby smsed me and said that Kak Nyah will be in OT at 930am waktu Malaysia. I tggu sampai malam kat Australia nie, kira-kira pukul 530 ptg waktu Malaysia, and the OP tak buat lagi sebabnya ada emergency case.

Akhirnya, on 1st June 2010, si kenit ini telah melihat dunia setelah Kak Nyah menempuhi pelbagai rintangan. Bila Ayah called untuk beritahu the news, rasa lega sangat. Ye la….I jauh, kalau masih di Malaysia, sure akan sentiasa update perkembangannya. Tapi, our family masih belum menerima kehadiran baby girl and belum ada yang bersalin normal..semuanya keluar ikut tingkap….hehehehe. Another June’s baby..sama dengan Danish the Menace and Ayah.

This entry was posted in my big family, newcomer, siblings. Bookmark the permalink.

4 Responses to Lelaki…again

  1. mummysyafie says:

    gina, saya bersalin 2 kali mmg normal. x penah ada xperience ikut tingkap or kena induce..ikut rezeki masing² kan. tapi apa yang my sis cakap, ikut tingkat mmg senang..tak rasa hazab waktu baby nak kuar tapi yang susah nya after operate tu. kena jaga baik² erk.tapi sakit akan hilang bila tengok muka baby yang comel..taniah!!

  2. Jia Shamsuri says:

    Pn G, wait for another 3years la .. then, Pn.G kasi baby girl plakk .. hehhe!

  3. Elyn says:

    tgk gambar windu lak bau baby hehehe

  4. Eikha says:

    Ini balas dendam ni sebab Hannan sorang je lelaki in your siblings, hehe.😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s