Ramai-ramai lagi meriah

Semalam, dapat call dari Aiyu, neighbour rumah sebelah menjemput makan malam di rumahnya. Aikkk !!! terkejut jugak, rasanya tak ada apa-apa occasion pun. Birthday Ukail, anaknya in September. Bila tanya, ada apa, lawak jugak jawapannya…”Bosan la kak, asyik makan bertiga aje, sesekali nak jugak makan ramai-ramai”..hahahhaahhh..Me and Daddy Jack gelak aje..mmg pun, sesekali dapat makan ramai-ramai mmg best. Nasib baiklah ada jiran Melayu, taklah bosan sangat, kalau jiran Mat Salleh, kekadang ada yang tak suka campur orang, they all buat hal masing-masing aje so mati kutu la sikit.

Since Aiyu bagi short notice undangannya, I tak sempat nak buat apa-apa pun…kebetulan mmg dah bawak keluarkan ayam, so masakkan kari aje. Danish tanya “Aunty Ayu masak aper, Mummy? Kalau die masak mee, mcm mana nak makan dengan kari ayam?” Yer tak yer jugak yer…tak aperlah, kita ratah ajelah.

So, bila bertandang ke rumah sebelah…woooyohhhh…nasi lemak di malam hari. Teringat kat Malaysia, nasi lemak boleh dimakan pada bila-bila masa, kan.

Thanks to Aiyu and Man, next time, rumah kami pulak yer.

Advertisements
This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ramai-ramai lagi meriah

  1. Aiyu Esa says:

    aik,bila lak snap gambo nie..hihihi

  2. Elyn says:

    nasib baik ade jiran mesia.. bule u tukar2 lauk nanti gina heheh

  3. kat sini pun sama Gina…tak yah tunggu special occasion kalau nak jemput org makan. kalau rasa rindu nak berkumpul ngan org2 melayu & kengkawan (sbb family jauh) terus je call…eventhough beberapa jam before waktu makan…enjoyyyy.

  4. SRH says:

    hehe betul betul! sini nasi lemak anywhere anytime! hope you enjoyed the n.lemak 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s