Tukar Barang

Kat sini, kalau kiter beli barang, then barang tu rosak atau kita tak puashati boleh tukar ataupun kita dapat duit balik. Hmmmm…sini bukan mcm Malaysia, semua electrical goods kena test dulu. Sini, pilih, bayar then try kat rumah.

Sekiranya rosak, kiter claimed dengan receipt, then buat aduan. Kalau nak cash, pun tak ada masalah.

But, selalunya, we all ambik barang baru ler, tak ambik cash, payah nak carik yang sama pulak.

This entry was posted in Aussie, household, my family. Bookmark the permalink.

One Response to Tukar Barang

  1. mmg betul tu Gina…ari tu kat sini, my hubs terrosakkan toaster.sebab dia masukkan pisau besi kat dlm toaster tu..so mcm ada letupan kecil & terus tak boleh guna..bila bawak kedai elektrik, diaorg tak de byk cakap…just cakap we all boleh ambik apa2 barangan elektrik yg baru yg sama harga, atau ambik duit atau tambah duit & ambik barangan lain…padahal tempoh jaminan dah melebihi tempoh yg ditetapkan. sgt2 teruja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s