City Invaders

Jalan ke city lagi, tengok cuaca yang okay, mmg tak tunggulah. Asyik hujan aje kat sini, hari-hari jugaklah tgk ramalan cuaca. As usual, kalau ke City, kena naik Tram, senang sikit. Tak payah nak pikir pasal parking.

As demam World Cup melanda dunia, Danish the Menace will support England

As for Daddy Jack, dah ada kat Australia, kenalah support Australia, tapi semalam kena hentam dengan Germany sampai 4-0, apa cerita ? Kononnya Tim Cahill yang menjadi kebanggaan kena Red Card ? Jawab sikit !!!!

I dah jumpa satu kedai yang really menarik hati, Ed Hardy. Actually, kedai nie ada aje kat KLCC, tapi kat Adelaide nie manalah ada branded boutiques, maka Ed Hardy nie la jadi penyedap sikit.

My passion always, rasanya kat Malaysia pun tengah sale, kan. Tapi sale kat sini, memang malampau la. Actually kat Adelaide ada 2 aje departmental yang mcm ala-ala Isetan ataupun Parkson kat Malaysia which is Myer and David Jones. Kat sini, macam-macam branded stuff kiter boleh jumpa, like Cliniques, Guess, Ralph Lauren dan macam-macam lagi. Masa masuk dalam nie, rambang mata tengok handbag. Bayangkan, handbag Givenchy jual longgok..tak ker I macam sawan ? Tapi bila Danish the Menace cakap ” Ala, mummy nak beli handbag buat apa..Mummy bukannya kerja, nanti bila kita nak balik Malaysia, Mummy belilah banyak-banyak”. Ada betulnya jugak cakap Danish tu.

Ipad is already here in Adelaide. Daddy Jack dengan confidentnya cakap dah ada kat Malaysia before kiter datang. I was like huh ? Die nie tak baca paper ker ? Rasanya ambik PHD bab-bab IT nie. Rupanya die ingatkan Ipod. LOL !!!!

Ingatkan nak jugaklah try the Ipad, tapi mat-mat salleh nie mcm buat tak reti aje, teruslah lupakan hasrat itu. Daddy Jack, nak satu la….

As usual, rasanya klau pergi mana-mana bahagian dunia nie, kedai sukan memang tak akan tak masuk..eiiiiii geramnya. Pandai pulak dicarinya kedai sukan-sukan nie.

Australia pun sibuk dok promote barangan kit die. Tapi mahal la, tunggu lepas habis World Cup sure harga pun turun sikit la kut.

My adik ipar, Alan gilerkan Ben Sherman. Before this, pernah bawak die pergi Singapore untuk beli baju jenama nie. Sekarang nie Ben Sherman ada kat Adelaide tapi orang macam tak berapa nak heran. Kiranya dah macam jenama Padini dah.

Tak percaya? Cuba la tengok, jual longgok aje. Kalau masa tengok kat Singapore dulu, siap ada butik sendiri, kat sini lebih kurang sama macam Billabong aje. Tapi my bro-in-law still nak datang sini untuk beli baju nie.

Jenama Massimo pun ada jugak di sini

Wohoaaaaa !!! Doc Mart pun ada di sini…OMG, nak beli satu, boleh tak ?

I aim nak beli yang bunga-bunga tu, so unik la design die, rasanya tak jumpa masa pi Singapore tu. Even SA dalam kedai nie pun tahu Im wearing Doc Mart. Yes ! and Im proud of my Anthena Emily.

Tengah-tengah berjalan di Rundle Street tu, tetiba ternampak kat Lingerie Shop ada satu sodel tgh bersiap-siap. At first, i though tu patung tapi rupanya REAL woman. Actually, minah nie dilukiskan badannya and she’s topless yer, sumpah tak tipu. Bayangkan, berapa ramai yang tengok die masa nie. I sorang aje yang ambik gambar nie, Daddy Jack bawak lari the boys dari melihat kejadian ini.

We all balik bebetulan sama dengan budak habis sekolah. Sementara menunggu tram, depa sempat lagi melepak kat taman-taman. Adelaide nie mmg banyak taman, so kiter bleh lepak, picnic anytime kiter suka.

This entry was posted in Aussie, City of Adelaide, day trip, family outing, my family. Bookmark the permalink.

2 Responses to City Invaders

  1. Eikha says:

    BEST GILAAAAAA!! I rambang mata laaaaa how. ):

  2. akak mcm dah kurus laaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s