Mencari ini sebenarnya

Sebenarnya, we all pergi City nak pergi Central Market untuk beli a few things kat Asian Groceries. Benda-benda tu tak ada kat kedai nearby our house. Ceh !!! alasan, kan.

Rasa dah tak tertahan menanggung rindu nak makan petai, dapat yang dalam tin pun ok ajelah. Tak tahulah macam mana rasanya, tapi sure tak sama macam yg real punya.

Maggi stok untuk world cup. So far, okay lagi, tak mengecewakan lagi rasanya walaupun ada yang cakap tak sesedap mcm Malaysia.

Kat Adelaide nie, mat salleh tak makan pedas, so tak ada sos cili kat supermarket, cuma ada ketchup atau sos tomato. Kalau adapun, depa panggil sweet chilli sauce, mmg tak sedap, manis. So, terjumpa sos cili Maggi. Actually, kalau kat Malaysia, I mcm tak berapa nk suka sgt sos Maggi, lebih prefer Life, tapi bila kat sini, bedal jugak.

Danish the Menace teringin pulak nak makan roti ngan kaya. Dah bosan asyik makan roti ngan nutella aje. Mujur ada jual, kalau tak, haru nak buat home made kaya pulak.

Sejuk-sejuk nie, sedap cicah biskut nie ngan air kopi. Perghhh…. mmg terangkat.

This entry was posted in Aussie, City of Adelaide, groceries and foods shopping, my family. Bookmark the permalink.

3 Responses to Mencari ini sebenarnya

  1. Tasbih Alam says:

    Salam..Setelah sekian lama saya membelajari bagaimana untuk menjadi seorang blogger.. Kini telah sampai masanya untuk membina rangkaian bersama blogger hebat yang lain. Serta mempelajari lebih banyak lagi bagaimana untuk menjadi blogger yang hebat seperti anda.Semoga kita dapat kunjung mengunjung antara satu sama lain untuk mengeratkan silahtulrahim antara kita dan blogger² yang lain..Sesungguhnya hunjung jari yang menekan papan kekunci adalah lebih hebat dari apa juga senjata yang ada di muka bumi ini. dan Semoga kita sama-sama mendapat menafaat daripadanya..Insya AllahSalam ukhwah…http://tasbih-alam.blogspot.com

  2. Liza says:

    next time ada yg dtg dari malaysia, jgn lupa kirim all the essentials…mahal tak all this in australia…

  3. Mr Naz says:

    Banyak juga product malaysia kt adelaide tu ye. Not same at manila, walau pun philippine ni hanya dipisah oleh laut china selatan, but sgt sukar product m'sia nk masuk sini. Especially cili sos tu. Kat sini pun sama, no cili sos, tomato sos byk…. best gak posting adelaide ni.. heheh~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s