Box and Stroy Telling

On his birthday, Danish bawa balik kotak besar. I thought that he beritahu his teacher that day was his birthday, so the teachers bagi hadiah. Iskh…isk..isk

Tapi, rupanya tak…Mummy aje yang perasan lebih. Dalam kotak tu, ada instruction from his Principal, Miss Gayner. Rupanya Danish kena buat oral speaking for his evaluation untuk end of this term. Mak aiii……Danish kena buat presentation depan his friends and the teacher.

Ada satu lagi, Danish the Menace jugak kena tulis based on apa yang diminta oleh pihak sekolah. Nasib baiklah on Monday tu cuti sempena Queen’s Birthday, so ada banyak la sikit masa untuk practice.

So the 5 things yang Danish the Menace pilih untuk his presentation; Counting book, his favourite jersey, footy ball, his special car and an apple.

So, semalam, beria-ia la Danish dengan semangatnya nak buat his presentation kat sekolah. Dah penat menghafal siang dan malam. I was afraid jugak, berdebar-debar tunggu die balik sekolah. Actually, dia ada suruh jugak me and Daddy Jack pergi tengok his presentation at school. He said that other parents pun ada jugak tgk anak-anak mereka…it just that Im afraid that kalau I pergi, nanti takut die tak boleh nak present and akan mcm mengada sikit. But Daddy Jack cakap, die akan pergi tengok jugaklah.


I sempat captured his moment tgh buat pactice kat rumah. I think he should be okay la, kat sekolah. Sekali, semalam balik aje dari sekolah, tgk muka mcm masam. And I thought, sure die tak dapat buat tapi rupanya tak. Danish cakap ” Mummy, sorry la. Kita tak dapat present sebab DADDY LAMBAT DATANG SEKOLAH KITA.” Hah ???? Bila I tanya Daddy Jack, dengan muka tersengih-sengih, die mengaku memang die terlambat…Eiiiii…geramnya !!!!!! So, Danish kena buat his presentation today and I will make sure that Daddy Jack tak lambat lagi.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, Daddy Jack, Danish, kindergarden, myself. Bookmark the permalink.

2 Responses to Box and Stroy Telling

  1. Eikha says:

    Aaaaahahahahahahahahahah.

  2. nieza says:

    comelnya Danish..pandai jugak dia speak in english..masa kat malaysia dulu memang dia dah boleh cakap english ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s