Kegilaan surirumahtangga Malaysia di sini

Kat sini, all the housewives from Malaysia, tak kiralah yang belajar atau ikut suami belajar gigih betul mengumpul set pinggan mangkuk Corelle nie. Kalau ada gathering, topik pinggan Corelle memang tak ketinggalan, tambahan pulak sekarang nie macam mid year sale, lagilah menggila semuanya. Ada yang kata, sini lagi murah berbanding Langkawi, tapi pattern tak banyak. Just a simple pattern aje, tapi berkotak-kotak jugaklah membelinya.

As for me, belum lagi ada keinginan nak membeli Corelle sebabkan ada anak-anak kecil yang buas dan sering memunggah almari pinggan mangkuk, so tak nak ler ambik risiko nak membelinya. Tunggulah bila dah nak balik nanti, baruler nak pikirkan. As for me, I lebih gilakan Pyrex, so now I will start to have my Pyrex collection dulu, yer.

And also Jamie Oliver’s collection, ada banyak kat sini from pinggan mangkuk, periuk belanga sampailah ke kitchen utensils. So, bila pakai this collection, cara masak pun kena macam Cik Jamie kiter la yer.

Selain Corelle, Noritake pun dijual dengan murah di sini. Jiran sebelah rumah saya, Ayu dah ada 2 set pinggan Noritake. Sebelum die balik Malaysia awal tahun depan, nak jugaklah belajar cara-cara membeli pinggan mangkuk nie. Like this set, hanya dijual dengan harga AUD99 sahaja untuk 20 pieces, rasanya kalau kat Sogo tu, harganya tahan ribuan la tu. So, nanti after 3 years, boleh la datang rumah I yer. I akan hidangkan makanan untuk you all dalam pinggan Noritake yer…hehehhehhe.

Advertisements
This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, myself, passion matters. Bookmark the permalink.

7 Responses to Kegilaan surirumahtangga Malaysia di sini

  1. aduhai.terliur jugak tengok pinggan tu 🙂

  2. Mr Naz says:

    hohoho~ noritake. i hav 4 full set noritake and 48 plate noritake ardmore platinum…. very cheap at philippine…. but very expensive at malaysia… huhu

  3. sama la mcm kat sini…portmeirion,noritake, le creuset & pyrex…antara a few yg mmg murah. sama gak mcm U, mula2 mmg tak pandai & tak berahi..ni baru start nak dtg berahi..hehehhee.

  4. Liza says:

    tringin gak nak beli pinggan mangkuk mahal, tapi bila mengenangkan anak2 yg tak reti duduk diam, trus tak jadi…pecah satu nangis woooo

  5. Elyn says:

    bile u ckp pasal pinggan ni… i pun terpikir nk nak kene beli set ni….

  6. Eikha says:

    Umm. Wow. Pinggan. Weird. :S They have brands for pinggan? -____-

  7. mummysyafie says:

    gina..nak pesan..hihihih…mughah nye..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s