Nak jalan-jalan buat duit

Setiap minggu, we all akan dapat this newspaper,lebih kurang macam newspaper untuk our neighbourhood area. Dalam nie ada banyak info psl our area even kejadian break-ins dan jugak beberapa kejadian jenayah.

And this catalogue yang ada di postbox twice a week. Catalogue nie lebih kurang Giant, Tesco or Carrefour kalau kat Malaysia tapi kat sini lagi hebat, satu hari tu kadang-kadang boleg dapat sampai 5 katalog terus, like katalog from the pharmacies, supermarket, electronic goods, electrical, handphone even gardening material pun ada jugak.

Cakap psl katalog nie, kita boleh buat duit tau dengan hanya mengedarkan katalog kat sini. Just enroll, then nanti ada oarang akan hantar katalog-katalog tu kat rumah, kiter just lipat, then mcm jadikan one bundle then get ready untuk hantar from house to house. Its part of the exercise jugaklah sambil-sambil mencari duit tambahan. I pun, manalah tahukan, kalau-kalau rasa bosan duduk rumah tu and badan pun dah rasa berat semacam aje, should do this also.


This entry was posted in Adelaide's xtraordinary, Aussie, myself. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nak jalan-jalan buat duit

  1. wah menarik tu.kat msia ni tadak kan?

  2. mummysyafie says:

    newspaper tu free ke gina? untungkan…atlis kiter tahu apa yang berlaku kat area kita tinggal tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s