Kedai daging

Nasib baiklah ada kedai daging halal kat sini, kalau tak sure makan ikan and seafood aje. Mostly, kedai daging sini dibuka oleh org-org middle east. Maklumlah, depa kan suka makan red meat nie especially lamb. Daging kat sini murah and banyak pilihan tau.

Erkkkkk…lamb brain..mcm geli aje menengoknya. Nak masak apa yer..pernah pergi restoran minang, Sari Ratu, pun ada masakan otak nie, dipanggilnya Gulai Otak. Apa rasanya?

A must kalau datang kedai daging nie, sausages. Sausages sini tak macam Ramly kat Malaysia, memang berbeza and the daging is pure tak ada campuran tepung ker apa. Tapi, kalau lepas grill or goreng, siap ler, berminyak kuali tu sebabnya dalam sausages tu dicampurkan lemak-lemak sekali.

Variety of meats…sampaikan nak beli daging pun boleh rambang mata tau. But as for me, beli yang basic aje la. Mana nak sumbat kalau beli banyak-banyak. Fridge kat rumah kecik aje.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, cooking, groceries and foods shopping, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

5 Responses to Kedai daging

  1. Anna Da Lady says:

    hi sis…baru tiba di sana ye?jaga diri ye.salam perkenalan

  2. mummysyafie says:

    otak tu..mak aii..sungguh la..ehmm…entah la. daging pun tak makan, apatah lagi otak erkk

  3. Elyn says:

    faiz suke mkn daging kalau die agaknyer mmg rambang la mata hehehe

  4. lili says:

    Salam Gina,Thanks for visiting my blog and have it linked here. But be warned… my blog is sooo boring one! hikhik!Akak terpanggil utk komen when I read this entry about otak kambing. Sedap weh, masak lemak. Orang kata makan otak ni kolestrolnya tinggi. But then it's not every day we indulge, kan? It's very easy to cook too. The only hassle is, is to get rid of the visible veins. Senang jer. Using a skewer or lidi satay, prick into the veins and remove them. It will come out easily.Akak selalu guna otak lembu. Banyak pun banyak! Hehe!If you're interested, akak boleh turunkan resipi. :-)Sorry, terpanjang ler pulak komen nya!

  5. Gina says:

    AnnaSalam PerkenalanDah 3 bulan Kak Gina kat sini, tapi dah rasa lama sangat nak tunggu 3 tahun tuMarinaYou tak makan daging sebab asma tu ker?ElynMeh ler ajak Cik Faiz datang sini, makanan all meat based lerKak LiliSalam Perkenalan KakI love to read, anything about foods, recipes or everyday life but believe me kak, tak boring pun..tak khatam lagi nie. Tak payah ler kak turunkan resepi, tengok otak tu pun macam nak termintah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s