Ole-ole dari Malaysia

Semalam, sampai lagi satu parcel from Malaysia, kali nie from my inlaws pulak.

Danish kalau bab-bab parcel nie, memang die tunggu-tunggu, so kalau ada yang nak hantar, kenalah we all senyap-senyap kalau tak die hari-hari tanya, bila nak sampai sepecially kalau ada barang-barang die.

Apa pulak yang we all dapat kali nie yer ?

My inlaws kata ada poskan baju tapi untuk Danish aje sebabnya cari baju untuk Ryan tak ada saiz la pulak. Bila Danish tgk Atuknya hantar jersey Brazil, terus die cakap “Atuk nie hantar jersey team kalah buat apa !” hahahahahha.

Daddy Jack ada pesan kat his parents untuk hantar our DVDs collection especially on Thomas and Bob, tapi bila pikir-pikir balik banyak tu our collection kat Malaysa, mati ler kalau my inlaws hantar semua..bukannya apa, takut tak lepas masuk sini aje. Nasib baik ler my inlaws cuba hantar a fews aje.

Then, they all hantar jugak buku-buku education for Danish. Tok Mak die suruh die belajar rajin-rajin. So Danish, lepas nie kenalah buat homework, yer.

Ni my mother in law kirimkan untuk I, rempah beriani, soto and laksa..all the way from Muar dan jugak sepapan rempah sup bunjut. So, lepas nie boleh ler kita makan nasi beriani pulak…heheheh, cakap aje beriani apa, kambing, lembu atau aya…semua siap terhidang.

This entry was posted in Aussie, inlaws, my family, stuffs. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ole-ole dari Malaysia

  1. Liza says:

    mmg best dapat stock from Malaysia kalau dok oversea, yg paling slalu would be maggi, kicap dgn sambal kering

  2. mummysyafie says:

    la…atuk nya hantar team kalah yer Danish..tau plak dier team mana yang kalah or menang..untie pun tak taw la Danish..malu nye..bila ada rempah2 camne..atlis rasa diri kat msia sekejap kan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s