Danish’s Profile Book

This is Danish profile book, lebih kurang macam report card jugak ler kalau kat Malaysia tu. So, semua hasil kerja dan jugak apa yang Danish buat kat sekolah, ada dalam profile book nie.

This is something like about himself. Tgk ler cara die lukis gambar die. Nie kira macam his signature drawing. Maybe we all nak buat collection gambar nie untuk simpanan, kira macam series la. Nanti, nak belikan die canvas, cat, brush and everything and nak suruh die melukis.




Work with computer…maybe engineer ?

See..this is him in drawing

Bila tanya, kenapa Danish cakap tak ada adik ? Ala Mummy…Danish macam terlupa la…isk, isk kecik-kecil lagi dah nyanyuk. Ayat paling bawah tu yang tak tahan…I like to do homeworks…siap ler masuk sekolah rendah nanti.

Kebanyakan, tulisan dalam profile nie adalah hasil tulisan cikgu-cikgu tapi yang ini adalah hasil tulisan sebenar Danish.

Some picture yang the teachers captured during the kindie’s activity.

The report..rasa macam nak menangis bila baca report nie. Walaupun tak sampai 2 bulan Danish kat kindie, tapi die mmg bijak and he’s willing to learn.

The conclusion that the kindie buat about Danish. Memang tak nafikan yang he’s born to be a leader. Since dari Malaysia lagi, cikgu pun cakap yang die nie ada sense of leadership. Next PM, maybe ?

The teacher asked him his favourite spot in kindie and he said the playground, so ambik ler gambar kenangan kat situ.



These are all his drawings, so bila balik sekolah aje, ada aje lukisan die bawak balik. So I just tampalkan kat dinding rumah, like his wall of fame.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, Danish, education matters, kindergarden, my family. Bookmark the permalink.

4 Responses to Danish’s Profile Book

  1. Kniedaz says:

    seronok tengok perkembangan anak2 kita kan

  2. lily lotus says:

    aduhai adorable sungguh dia…

  3. I pun mcm U Gina..all his work masa kat kindy m'sia dulu, I compile & hardbinding. & lukisan2 dia pun I simpan…sebab ada perbezaan dari dia kecik dulu sampai la skrg..dari org lidi dah jadi yg lagi cantik..& dah besar nanti boleh tunjuk kat diaorg & anak2 diaorg nanti. 🙂

  4. mummysyafie says:

    Danish n abang ada hobi yang sama..melukis..dah jadi PM esok jangan lupa ngan untie yer Danish.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s