Toys Sale – Mak, bapak and anak-anak rambang mata

Kalau di Malaysia sekarang nie tengah buat sales giler-giler, kat Adelaide pun ada jugak..bukan untuk parents tapi untuk kanak-kanak. Its a TOYSALE !!!..giler tak giler ler. The boys macam tak sabar-sabar nak tengok, mak paknya apatah lagi. Kebetulan pulak ada katalog dihantar ke rumah, lagi ler sawan satu keluarga dibuatnya.

Kenapa pulak ada Toysale nie yer ? Well, dalam katalog tu ada banyak barang mainan untuk budak-budak dan jugak untuk satu family, so mak ayah boleh la pilih mana-mana yang berkanan, then bayar secara ansur-ansur sampai lah Hari Krismas nanti. Yer la, they all kan sambut Krismas, so kena bagi hadiah kat budak-budak, bukan sahaja anak sendiri, malahan anak saudara, kawan-kawan dan jugak sesiapa, tak macam kita, bagi duit raya so bila ada Toysale nie, the parents can simply choose apa sahaja hadiah yang they all mampu, then bayar deposit and continue to bayar bulanan. Hadiah-hadiah tu akan disimpan oleh pihak mall sehinggalah hutang habis.

So, as Daddy Jack promised the kids, weekend lepas we all pun pergi ler nak tengok jugak macamana gayanya TOYSALE nie yer. Sebabnya iklan-iklan kat TV macam memanggil-manggil untu tengok..hmm tengok aje ker, tak beli?

Sekali pergi mak aiii…memang penuh ler. Ada satu shopping mall, Big W, waktu jualannya dilanjutkan sehingga 12 malam dan KMart pulak on 1st July tu dibuka seawal 6 pagi !!!! Hebat sangat ler ?

Bila we all sampai, memang hebat ler…like this Thomas merchandise like giler menengoknya. Bila tengok gambar nie, rasa macam kedai barangan 2 ringgit aje, kan.

See the mat-mat salleh pun sibuk nak membeli dan memilih mana satu yang berkenan di hati. Ada tu dah buat homework dulu, like tengok katalog, then pilih and terus bayar. Jimat masa dan tenaga sikit.

Tengok barang mainan aje sampai satu trolley. Kiranya mak bapak pun macam kanak-kanak jugaklah. Ada satu couple nie, siap ada list yang panjang like orang nie nak apa, beli apa…mak aiii..kalau la kat Malaysia ada macam nie, maunya pengsan kalau pada sesiapa yang ada nak buah berderet-deret tu.

Couple nie pulak tengah bergaduh, si suami tak nak toy tu tapi bininya nak..hmm pun satu masalah jugak yer. Kalau I ngan Daddy Jack, tak tahu ler macam mana. Sure lama giler dalam mall tu memilih dan pilih.

For MummySyafie aka Marina, kalauler Abang and Wawan ada kat sini, sure samada you akan pengsan tengok mainan yang they all pilih ataupun they all tak tahu nak pilih yang mana satu..barangan mainan like Toy Story 3, Dora, Barbie and macam-macam lagi la dijual dengan banyaknya.

Ada my friend from Malaysia cakap, the figurie nie masih murah kat sini. Entah la yer, tapi yang pastinya each character from the Toy Story 3 ada kat sini.

Bukan sahaja mainan malahan costume pun ada jugak dijual disini. Macam nie, headgear Buzz Lightyear, siap boleh ada suara mcm Buzz Lightyear. Canggih sungguh ler.

Ada a few friends berminat minta suruh belikan costume nie untuk anak masing-masing, tapi boleh ker nak pakai dengan cuaca di Malaysia tu. Kalau ada rezeki, nanti I tolong belikan, yer

Kerusi pun ada jugak..hmmm bila pusing from satu mall ke satu mall, rasa geram aje. Macam Daddy Jack cakap, kalaulah semua toys nie dalam RM, dah lama dah borong banyak-banyak.

Nie paling tak tahan, costume Snow White. Nasib baik ler I tak ada anak perempuan, kalau tak, sure dah feeling-feeling Princess pakai baju macam nie.

Toys yang dioffer sampai dilonggokkan aje dalam basket kat tengah-tengaj Lobby. So, harga tak dipemarkan, kalau nak tengok, refer kat katalog aje.

Takkan le, we all dah tengok katalog berkali-kali, sanggup nak tengok mat-mat salleh menggila kat shopping mall, tak sangkut jugak sama kan..nie ler hasilnya. Kesian I kan, kalau kat Malaysia, bawak handbag, kat sini, angkut ler shopping beg besar gedabak nie. Apa yang we all beli yer ?

Daddy Jack masih crazy dengan Thomas collection so sampai kat Adelaide pun masih nak mengumpul jugak. Kali nie untuk Ryan pulak, katanya. Ye la tu.

Balik rumah, terhegeh-hegeh nak memasangnya sebab agak complicated sikit nak memasangnya tapi demi anak-anak, akhirnya berjaya jugak.

Masa tengok-tengok katalog tu, macam dah jatuh hati pulak dengan toy nie, Aqua Doodle. Rasanya tak jumpa lagi kat Malaysia. Since Danish dah mula menunjukkan tanda-tanda yang die minat nak melukis, better belikan untuk die jugak. This set ada playmat yang boleh dilukis atasnya dengan menggunakan pen khas. Then, tak payah padam, sebabnya ianya akan padam sendiri.

Nie pen ajaib tau..tak ada dakwat, just refill guna air sahaja. After then, boleh dilukis atas playmat tadi. So, playmat tu boleh digantung di dinding, so anak-anak nanti conteng playmat aje, tak perlulah menconteng dinding.

As for Ryan, dari shopping mall tu die dah pilih this doctor set. Memang die pegang aje so we all belikan la untuk die satu. Ingatkan main ler bila dah beli tu.

Sampai rumah aje, habis dikoyakkan kotak, then habis disepahkannya…hmmm nasib baik ler mainan nie pieces besar-besar, kalau yang kecik-kecik tu, tak kuasa nak mengutipnya.

This entry was posted in Adelaide's xtraordinary, Aussie, my family, shopping, the boys. Bookmark the permalink.

8 Responses to Toys Sale – Mak, bapak and anak-anak rambang mata

  1. Terjelita says:

    my god!!! kagum la yols…i mmg suka giler2 mainan..kalau lah i ada kat sane mmg habis duit aku..love this entry!

  2. Elyn says:

    aritu bday wafiq dpt aquadoodle ni gak. kemain sonok die main gina sampai menjejes2 ayor liur hahaha.perghhh gile rambang mata tgk sales camni!!

  3. Yati says:

    salam yong,nak tanye sket..yg Aqua Doodle tu berapa harganya?-yati kawan k.nyah-

  4. nurminah says:

    salam yong,nak tanye sket..yg Aqua Doodle tu berapa harganya?-yati kawan k.nyah-

  5. Gina says:

    ElynOooo, dah ada kat Malaysia ter AquaDoodle nie. BaguslahYatiMasa beli nie dalam AUD29 aje tapi rasanya sekarang murah lagi kur sebabnya Toysale nie dah nak habis dah. Berminat ker?

  6. mummysyafie says:

    Gina..bukan anak nya yang rambang mata. tapi mak nya tengok pic ni terus terpegunbaju Buzz yang boleh bunyi2 tu berapa harga Gina..kat sini mmg takde.

  7. yati says:

    alamak..lama sgt tak masuk ofis tak sempat nk reply..toysale tu dah abih ke?klu ada lagi nak krim kat yong AquaDoodle ni..kot la bley kirim kat sape2 yg ke sana nnt..(klu tak nyusahkan yong la..)..tapi kalau sale dah abih takpela..kita KIV sampai ke tahun depan..hehe..manala tau ada rezeki kita ke sana ke..insyaAllah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s