My style of breakfast

Bila hari-haro breakfast benda yang sama like roti, nasi goreng, mee/bihun goreng naik jemu jugak. Suddenly, macam nak makan breakfast ala-ala English la pulak. Gigih nak menyediakan my american breakfast set.

Ada macam McD Sausage Mcmuffin tak ? I buat sendiri yer…maklumlah sini McD and KFC tak halal, so teringat kalau kat Malaysia, macam malas nak makan mamak, so makanlah McMuffin for breakfast.

Ibu ada hantar acuan roti jala, entah macamana rasa macam nak makan roti jala. So, berjaya jugak membuatnya walaupun hasilnya tak seberapa. Tetiba terasa kenikmatan roti jala Ibu. We all and roti jala nie dah macam our signature dish tak, even now, Ibu ada buat tempahan roti jala untuk sesiapa yang berminat. Kalau buat open house, mmg roti jala akan menjadi salah satu hidangan yang wajib and we all akan buat berkilo-kilo adunan and also akan ambil alih untuk menjala. Kira we all adik beradik memang dah mahir buat roti jala nie.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, cooking, myself. Bookmark the permalink.

7 Responses to My style of breakfast

  1. Kniedaz says:

    wah..sedapnya breakfast korang..yum yum

  2. Ayu Zuraida says:

    salam perkenalan..ayuzuraida.blogspot.com

  3. Elyn says:

    owh u pun ske roti jala ek?? i pun ske hehe kalau dpt hadap hari2 pun layannnnn

  4. Yela sana fast food nya non-halalkan…kene buat sendiri lg jimat. Apa kata org kita pi sana buka franchais fast food yg halal jenama Malaysia…mesti lakukan.Kan kat sana ramai malaysian n islam.

  5. Salam Geena, Rajin masak sekarang yelah kat sana susah nak cr fast food halal…apa kata Geena buat bisnes fast food Malaysian Style kat sana…jenama Malaysia nya bahan2 yang halal.Mesti ramai yg pegi makan katsitu. Kan kat sana ramai Malaysian students ada yg berhijrah duduk sana terus,ada staf UNISEL yg bawa diri ke sana pun,merajuk kot.

  6. Gina says:

    KniedazTerasa nak makan english style pulak tekak nieAyu ZuraidaSalam PerkenalanElynooo…you suka roti jala jugak ? Nanti bila I balik Malaysia, kiter makan sama-sama yerKak SitiKenalah rajin kak, susah nak makan luar nie, lagipun agak mahal jugak.

  7. mummysyafie says:

    roti jala mmg best makan ngan kuah kari. tapi ammk 5 pun dah kenyang..psstt..nor tak reti buat kuih jalan ni..takde skill memasak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s