Macam mana nak kurus, kalau macam nie gayanya?

Sabtu lepas, we all ada undangan makan-makan cum birthday party ke rumah Kak Azie Azul. Masa we all mula-mula sampai Adelaide, nie la rumah persinggahan kami. selama seminggu sebelum dapat rumah sekarang. Kebetulan, hari tu birthday anak sulungnya, Akil and then sambil tu buat ler jemputan untuk makan-makan sikit.

Kami sekeluarga sampai agak lewat sikit, kira-kira 30 minit jugak ler sebabnya, I sibuk membuat roti jala as a pot luck, udahnya terlewat tapi masa we all sampai, rumah pun memang dah ramai orang, so kena tunggu turn untuk makan. Bila pergi dapur, mak aii…penuh makanan satu meja. Tuan rumah aje masak sampai 2 jenis makanan, then tetamu pun bawak makanan jugak, ha kau, makan sepuas-puasnya ler. Udanhnya, makanan tu tapau bawak balik aje.


This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, cooking, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

7 Responses to Macam mana nak kurus, kalau macam nie gayanya?

  1. atty's says:

    takpe gina..selagi leh makan..makan je..

  2. adenium says:

    wahhh… meriahnya makanannya… macam kat mesia jer…😀

  3. cheqna says:

    SALAMwah..beshnya makan2..=)

  4. Supiha says:

    madam g..takpe..asal tak mudarat=)..i miss u so much…

  5. Liza says:

    i love potluck, variety food dia sgt byk!

  6. Gina says:

    Kak TyRambang mata la kak, walaupun biasa aje, tapi sebab lama nak makan makanan malaysia, sedap jugak.SidMemang terasa macam rumah kat MalaysiaCheqnaSalam, makan-makan memang sedap, berbaloi ler berjam-jam duduk dapurSupihaKena beringat-ingat jugak, for healthLizaBila dah ada kat sini, memang terasa potluck tu best

  7. mummysyafie says:

    best wat potluck macam ni..macam2 leh rasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s