Fun Day with Thomas

Aktiviti cuti sekolah diisi dengan bergembira dengan Thomas the Tank Engine. Menurut Aiyu, Thomas nie mmg tiap-taip tahun ader. So, kebetulan pulak, my boys minat dengan Thomas nie, we all pun ambik ler peluang nie untuk menjenguk jugak. Thought of nak pergi weekends, tapi cuaca tak begitu menyenangkan, then we all pergi hari biasa ajelah.

The event nie mmg ramai budak-budak yang minat kat Thomas, even semuanya ada aje yang berpakaian baju Thomas. Tak sangka, Sir Topham Hatt aka The Fat Controller pun ada jugak. Masa kecik, Danish panggil die nie Boss Thomas.

The event takes place in Adelaide Railway Museum kat Port Adelaide, kira-kira dalam 30km dari our house. So, dah terlanjur melawat Thomas, we all pun melawat-lawat ler dalam museum tu.

Lots of entertainer ada kat sini untuk menghudirkan kanak-kanak yang ramai. The kids mamang gembira ler especially bila dapat ballons.

This is Thomas, and yes, kita boleh naik the train and die akan buat dua pusingan keliling the museum. So, the kids merasalah naik Thomas even the parents pun excited jugak.

The station, sama macam dalam kartun die. kalau ikutkan ada dua station, satu lagi Knapford, tapi agak jauh sikit.

This is Danish second experience naik Thomas. First time, masa tu kat Mid Valley, but it was indoor, kat sini outdoor so lagi ler die suka.

My three heroes..Ryan the Lion baru bangun tu yang muka macam mamai aje tu. Daddy Jack pulak terpaksa korbankan hari belajarnya sebab nak bawak the boys gi tgk Thomas.

Tengok ajelah gerai nie..mana nak makannya, bukannya Halal pun but I do respect the Ozzies nie, You all tahu tak, they all nie mmg health freak tau. They all jarang membeli makan-makan luar nie, sanggup bawak bekal. Bekal pulak, bukannya macam kiter, ada bihun, mee goreng apa bagai tapi more inti healthy stuffs like apples and banana.

Mata macam guli and pipi kembung macam ada bola ping pong..hahahahah. Atok Keramat tengok gambar nie kata, geram dengan Ryan, rasa macam nak cubit-cubit ajr. Memang pun, kekadang tu I gram dengan pipi die, siap gigit lagi.

Nie we all naik train yang kedua lepas Thomas, Yang nie besar sikit tapi tak ramai yang naik, maybe sebab tak perasan kut.

The boys mmg enjoyed sangat-sangat dapat naik keretapi nie, kalau kat Malaysia, naik LRT aje, sini lagi adventurous sikit.

As I told before, the entertainer nie mmg bersepah-sepah, and they all tetap setia menghiburkan kanak-kanak.

Nak bergambar dekat-dekat dengan Thomas tak boleh, so kenalah bergambar sayup-sayup aje.

As for Daddy Jack, bila bab-bab colouring nie memang serah kat die ajelah. So, here, boleh buat badge Thimas for only AUD2.


Adalah dekat 2 jam jugak we all dalam museum nie, tengok langit pun dah ala-ala mendung so balik terus rumah. It was such a good experience for the boys. They were enjoyed themselves very much. Hope that we can spend so much the outdoor activities later, after September, perhaps ?

Advertisements
This entry was posted in Aussie, event, my family, places of interest, the boys. Bookmark the permalink.

3 Responses to Fun Day with Thomas

  1. Liza says:

    too bad my kids are too big for thomas, tak leh carik excuse nak gi

  2. adenium says:

    suka nya thomas…

  3. mummysyafie says:

    best nya leh naik thomas..kalau la abang n wawan tengok, mesti diaorg geram gak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s