Preparation for his first day

Danish akan memulakan hari persekolahannya hari ini. OMG….kalau kat Malaysia, kena tunggu 7 tahun nak masuk sekolah, tapi sini, 5 years dah boleh masuk primary school. I cant believe myself as a mother. Masih terasa tangan nie mendukung die, menangis melalak-lalak, jerit-jerit nak susu dsb, and today, he will go to his first formal education, di negara orang pulak tu.

As a preparation, kena bawak gi gunting rambut dulu. Rambut Danish nie tebak and kerinting, so nampak macam serabai sangat. Lagipun, takut jugak kalau-kalau berjangkit pulak dengan kutu masa kat sekolah nanti.

Potong rambut kat sini mmg mahal. Untuk Danish aje kena AUD10 = RM30, itu on weekdays, kalau weekends kena sampai AUD15. Hasilnya mmg baik ler, bak kata Danish, ” Mummy, Danish dah macam Torres ler”

And semalam, as a preparation, pergi Tea Tree Plaza belikan beg sekolah baru. Memang ada satu yang bawak dari Malaysia, nampak kecik sangat la, so bagi ajelah Ryan the Lion pakai.

Antara preration for his school; beg, kasut and luch box. Kat sini, all the kids kena bawak bekal sendiri, no canteen in school. So, mak kenalah pack kan makanan yang dibenarkan oleh pihak sekolah. More into health stuffs ler.

Muka suka nak dengan kelengkapan persekolahan. Tapi, Mummy pulak yang rasa rindu dengan suasana bising, hiruk pikuk mendengar suara Danish and Ryan.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, Danish, education matters, groceries and foods shopping, my family, primary days, weekend stories. Bookmark the permalink.

3 Responses to Preparation for his first day

  1. atty's says:

    wah danish dah nak masuk school ..

  2. adenium says:

    selamat bersekolah danish…. all the best… be gud.. 😀

  3. mummysyafie says:

    wah..lunch box dier Ben10 lar..belajar rajin² taw Danish..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s