Hmmmm

Here in Adelaide, perfumes sold like mcm beli kat Giant or Tesco aje. But here, perfumes normally dijual in farmasi. Cant you believe it ? Well, I bought this perfumes somewhere in June, masa tu mmg tengah offer. I got this 2 boxes for only AUD40. 2 kotak Elizabeth Arden hanya RM120 sahaj yer…percaya tak ? Nak tak nak kenalah percaya yer. There a lots of perfume collection kat farmasi sampai tak terpilih yang mana satu but I always in love with these two, nice smell and sweet, taklah pekat sangat sampa menusuk hidung baunya. Sesuai untuk wanita yang umurnya macam I.

For GUESS lover like MummySyafie, sini banyak sangat GUESS collection. I used to love GUESS before tapi bila design die dah macam huru hara aje masuk Malaysia, terus macam benci nak pakai , lagi sakit hati bila dah ada imitation pulak. Dulu GUESS the only brand yang tak ada imitation berbanding dengan LV, Gucci, Dior dsbnya. Sekarang nie, pergi pasar malam, bergantung-gantung aje. jenama GUESS nie kat gerai-gerai, dahlah imitation, design pun masyallah…..Tapi bila kat sini, maybe sebab tak ada jenama yang tersohor like COACH, and others, I think I might fall in love with GUESS again…So Fasha Sandha, (refer here), kalau kiter jumpa lagi, kali nie kalau u tegur handbag I, jangan silap pulak yer..

Nice dinner pouch, geram aje tapi kalau beli, sure Daddy Jack tanya, nak pergi mana dengan beg kecik tu ? Kalau bagi reason orang kawin, siapa ajelah yang kawin kat sini, kan…hai la.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, branded stuff, myself, shopping. Bookmark the permalink.

3 Responses to Hmmmm

  1. syok sungguh perfume dinegara orang.kat sini tak dapat lah harga mcm tu.

  2. Anonymous says:

    cantiknya la purse merah tu..berkenan nyaa…cantik2 plak design kat sana kan..

  3. mummysyafie says:

    pasal perfume tu mmg ai percaya..tapi pasal guess tu…sungguh u buat hati ai macam nak runtuh. murah erkk kat sana? tapi pasal imitation tu mmg betul la..hampeh tul kan. tapi kekadang sakit hati gak bila kiter pakai yang ori n orang akan kater "ala..kat uptown leh dapat murah lagi.." allo..tak kisah la mahal or murah. ori or tidak..tapi kepuasan kiter sebagai pengguna tu lebih penting.tapi bila dah ramai sgt pakai guess..ai jadi macam kureng lak. pastuh beralih kat LV..setakat ni satu je lah LV yang ado..ni pun tgh gigih saving sebab ada target satu Gucci ni. pssstt..kat sana murah tak??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s