Majlis Ramah mesra MYPSA

Last Saturday, we all ada gathering majlis meraikan pelajar postgrads (Master & PhD) baru dan lama yang dianjurkan oleh persatuan pelajar-pelajar Malaysia di sini, MYPSA di Klemzig Park. Actually, MYPSA nie dah anjurkan a fews events jugak tapi cuma we all tak berkesempatan nak pergi, ada aje yang menghalangnya. A few days before the events, ramai jugak yang called tanya pergi ker tak, sebabnya ramai nak berkenalan…hahahahhha.

Majlis bermula around 11am, even we all sampai pun dah ramai keluarga berkumpul. Syukur la cuaca pun baik, beberapa hari sebelum tu hujan aje. Daddy Jack pun cakap, kalau hujan, pergi jenguk sekejap ajelah jawapnya. Cuaca memang okay tapi sejuk sangat.

Ada a few person ditugaskan untuk memasak. Antaranya menunya mee and bihun goreng. Kak Shidah kena goreng mee and sedap giler. As for me, I just bawak chocolate@Milo pudding aje ler. We even had a BBQ kat sini. Mat Salleh sure geleng kepala tgk we all buat BBQ waktu winter nie. Tapi bila dah berkumpul ramai-ramai nie, semua mmg akan bawak makanan untuk dikongsi bersama.

This is MYPSA Presiden, Dr Kamarul. He is really a nice guy. I still remember, he’s the one that I contact and bersoal jawab before datang ke Adelaide nie. He gave so many informations from accomodation, living and etc. He will be attach with UIA Kuantan after this.

The food was a blast. memang sedap, tapi bila dah ramai-ramai macam nie, makan pun macam nak tak nak aje, bukan tak sedap tapi rasanya bersembang and a little chit chat lagi best dari makan. So, kepada sesiapa yang nak berdiet tu, better bersembang dari makan.

The day before event, I teased Daddy Jack that dia kena berucap, then die kata I mengarut, sekali mmg betul and he’s the first person pulak tu kena memperkenalkan diri. This is our first formally meeting with others. Ada la jugak jumpa-jumpa kat shopping mall, or even masa get-together kat rumah-rumah friends kat sini, tapi itu tak semua. Masa event nie pun, ada jugak yang tak hadir cos of the comittment, kalau tak, sure lagi ramai.

The guy in yellow shirt is Azam. He’s owner of the only Malay restaurant here. Nama restoran die The Swinging Bowl atau nama Melayunya, Mangkuk Hayun. I never had a chance nak pergi jengok or makan at his restaurant as Daddy Jack busy preparing for his proposal, so the time is limited now. Kena tunggu after September, then bolehlah bersuka ria di sini.

My jiran tersayang, Aiyu. She’s counting the days untuk kembali ke Malaysia for goods this coming January 2011 and after that, stay at Terengganu cos her husband, Man will attach ngan UMT. Hai la…baru aje nak berjiran dengan orang Melayu, dah nak balik pulak. Hope after this, rumah Ayu tu diturunkan pun kepada keluarga Melayu jugaklah.

In Adelaide, mana nak ada surau or tempat nak sembahyang nie so dengan berbekalkan kompas and tikar sejadah, we prayed at the park aje. Park nie tak ada tempat berbumbung and tertutup, so we just find any suitables places untuk sembahyang. I even pernah sembahyang kat carparks tau…pengalaman betul.

I miss my Longchamps after tengok Muli, wife of Dr Bad pakai datang sini. I just bawak my COACH sling aje, even my Peyton pun I tinggal kat Malaysia sebabnya macam besar sangat nak bawak sini. Daddy Jack cakap ngan I, he likes the boot yang Muli pakai ni, Nadya by Crocs. Memang tak ader le pattern nie kat Malaysia. Tunggu I slim dulu ler kalau nak merasa pakai pakai boot nie, yer.

Masa musim sejuk nie, memang banyak my friends pakai coat yang cantik-cantik kat sini. Like Haiza punya nie, cantik jugak. Kebetulan pulak, I pun pakai coat and warna yang hampir sama dengan die so anak die Umar macam selalu silap mak. Hai Umar, your mama tu kecik molek aje orangnya, aunty nie besar gedabak ler.

Yang lelaki pun tak ketinggalan jugak. Musim winter nie Puffer Jacket memang cantik-cantik dan selesa dipakai. I didnt have a chance untuk beli puffer jacket, sebab tak jumpa yang okay. Ada jumpa, tapi saiz semua besar gedabak.

I like Roslina punya mini jacket by CK, hmmm semua baju-baju yang I minat saiznya kecik-kecik so nie boleh jadi nak kurus. Roslina nie setiausaha MYPSA and she did a good job, too.

The woman in red is Dr Laili. Dia dah selamat balik ke Malaysia after 2 years kat sini. She a surgeon at Hospital Putrajaya, and ambik cuti tanpa gaji ikut husband sambung buat Master kat sini. Anak keduannya, Hanan pun lahir kat sini. All the best, and selamat kembali bertugas di Malaysia.

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, event, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

3 Responses to Majlis Ramah mesra MYPSA

  1. mummysyafie says:

    kalau duduk jejauh macam u, kawan² je la tempat nak spend masa bersama kan. aii mmg minat giler ngan jacket panjang camni. tapi kat mesia nak pakai kat ner? kalau pakai mau nya orang kater ai giler..hihihi…naluri isteri selalu betul kan. tengok tu..daddy jack dah kena berucap..jeng..jeng..paling tak tahan..restoran..mangkuk hayun..hihihihi…unik la plak

  2. Gina says:

    MarinaMmg betul pun, kalau tak ada kawan, I boleh balik Malaysie aje, malas nak duduk sini, bosan tak ada kawan nak bersembang.Beli ler satu jacket panjang macam nie, pakai kat dalam opis aje. Sure sejukTu la, kan naluri isteri and Ibu mmg kuat, even berbohong pun boleh detect, kan?Nama english dah lawa dah tapi bila tukar ke malay, Ya Ampunnnn

  3. Elyn says:

    i pun suke tgk org pakai jacket labuh gini. tp tah bile nak merasa pakai hahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s