My new gang

Keluarga besar di Adelaide. Sini, semua pelajar-pelajar samada postgrads dianggap sebagai saudara mara. Ye la, mak ayah, kakak, adik and abang semuanya jauh beribu-ribu batu, so hanya dengan keluarga ini ler saling bantu-membantu. Ini pun tak semua, kalau ada, sure tak muat kamera gamaknya.

The new member, Ku Maisurah. Baru sampai sini 2 minggu lepas bersama suami dan 3 orang anak. Before sampai sini, Surah pun sama macam I, berhubung melalui email. I pun selalu bagi info kat sini especially bab barang-barang yang die nak bawak masuk especially susu anak sebab Surah nie ada anak kecik, 8 bulan. Time die datang pulak, winter mmg tengah peak, so I taknak ler anak-anak die terkejut ngan cuaca yang sejuk menggila nie. Even waktu event nie pun, the baby agak crancky sebab tak berapa sihat.

Kak Ina yang bertudung and Kak Liza yang bertopi tu. They all nie sekarang dah selamat ada kat Malaysia, balik cuti then hujung puasa balik ke sini balik. Seronok balik Malaysia yer…I nie tak tahulah bila kalanya nak balik. Rindu cuaca panas dan makanan kat Malaysia especially teh tarik dan roti canai…sedapnya !!!!

Kak Azie (in pink) pun sampai bulan May hari tu. Kak Azie nie wife Azul, owner rumah tumpangan kami kat Adelaide masa baru sampai. Kak Azie nie baik orangnya, cakap pun lembut aje.

Me and with Ayu Hairol. Die ni like info bergerak especially dalam hal-hal makanan nie. Die pun tak lama kat sini, bulan 7 tahun depan pun dah nak balik jugak. So, tiap-tiap hujung minggu memang die and keluarga akan berjalan-jalan. Ada aje aktivitinya, even waktu nie pun die baru aje balik dari Melbourne dengan kawan die from Malaysia.

Ramai yang cakap I macam dah kurus…hmmm entah la yer (blushing sekejap!). Like this coat, I beli masa kat1 Utama, saiznya rahsia la yer. Masa nak berangkat ke Adelaide tu, rasa macam ketat sikit, so tak berapa nak pakai, tetiba bila event nie Daddy Jack suruh pakai…ehhh, rasa selesa la pulak. Ramai yang mencabar suruh I kurus bila balik Malaysia nanti, we wait and see la yer.

A mother to be in December, Effa. She’s a school teacher, Chemistry kalau tak silap kat Perak and she unpaid leave jugak macam I. She’s expecting somewhere in December, so another Aussie baby la nie.

Jiran tetangga, Aiyu. Nie first time bergambar bersama padahal rumah sebelah menyebelah aje. Ayu and Man banyak tolong we all, even carikan ruman sewa yang we all duduk sekarang nie pun, Aiyu yang dapatkan untuk kami. Aiyu nie terror masak tau, tanya aje mana nak cari bahan-bahan masak, semua die tahu. Satu lagi, I nak berguru bab hal-hal pinggan mangkuk Corelle sebelum die balik Malaysia nanti.

Kakak tersayang, Kak Shidah yang menolong we all since dari Malaysia lagi thru emails and FB. And yet, masih menolong we all kalau ada apa-apa yang boleh ditolong. Kak Shidah sekeluarga akan pulang berhari raya di Malaysia kali ini. Yer la, anak Kak Shidah ada 2 orang lagi kat Malaysia nun, kang sedih pulak. Lagipun, Kak Shidah dah selamat dengan her proposal, and she really happy now. Daddy Jack aje yang risau sebab die belum lagi.

I cakap ngan Daddy Jack, gambar nie akan keluar di ruangan salam lebaran di perantauan di surat khabar Harian Metro, Berita Harian, Utusan Malaysia and Kosmo. Yes !!!! We all akan beraya di negara orang buat pertama kalinya….nie belum sedih lagi, tunggu ler bila bulan puasa nanti.


This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, event, my family, myself, weekend stories. Bookmark the permalink.

9 Responses to My new gang

  1. atty's says:

    ramai rakan2 kat sana ..ye gina .tak rasa sedih sgt..

  2. mummysyafie says:

    kalau dibandingkan dengan pic yang last u kat mesia tu..mmg nampa badan u susut sikit..takpe..lepas 3 tahun nanti leh balik mesia dengan gaya baru.nampak pipi ryan lak yang semakin membulat.nak kek lapis sarawak for raya tak? kalau parcel dari mesia leh sampai sana baper hari erkk gina?

  3. misscrab83 says:

    nti msk paper g taw eh…hmm puan mmg dh nmpk kurus …cun laa

  4. Supiha says:

    madam memang nampak kecil…dan semakin cute!!!…piha doakan madam g akan selamat di sana hingga ke malaysia..ameeenn!!..

  5. Liza says:

    mmg nampak kurus lah gina, looking good girl!

  6. Gina says:

    Kak TyNasib baik ler ada jugak kawan-kawan nak bersembang, tak lah rasa bosan sgt.MarinaInsyaallah, hope so la..balik ngan imej baru..Psl kek sarawak tu, hmmm sedapnya tapi takut ler kena tahan pulak ngan Cik Kastam sini tak asal-pasal membazir duit hantar pos apa bagai. You makan kan aje untuk I yerKiahThanks..kena kerja keras lagiPihaThanks sudi doakan saya and saya juga akan mendoakan kesejateraan and kejayaan Piha dan geng.LizaKena kurus lagi nie, nak jadi macam Sheila Majid

  7. bella luna says:

    wow great pn gina have new family… i'm happy for you…btw yea pn gina dah kurus and i like your winter coat….🙂

  8. Elyn says:

    gina betui la u nmpk susut!!! i siap compare dgn gambar lama lagik hehehe

  9. Gina says:

    BellaThanks Bella, kat sini merasa la nak pakai winter coatElynHahahahha..tetiba rindu pulak dengan Red Guara kopi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s