Wet Winter

Winter in Adeliade is more on wet winter. Adelaide tak ada salji yer, alangkan tak ader salji pun dah sejuk beku duduk dalam rumah, kalau ada salji tak tahulah macam mana gaya sejuknya. Beberapa minggu nie memang asyik mendung and kadang-kadang hujan. Bila hujan, sejuk so rasa malas aje nak buat apa-apa.

A few days, hujan agak lebat, even ada satu malam tu, ribut kuat, habis bergoyang pokok-pokok depan rumah nie. Takut jugak, tetiba ada twister ker apa..mintak jauh ler dari bencana yang bukan-bukan nie.

Dengan keadaan cuaca yang macam nie, berbakul-bakul ler baju tak basuh. Ada yang suggest suruh pergi laundry aj…bila pikir-pikir, malaslah, lagipun laundry self service, then kena tunggu berjam-jam, tak kuasa ler. Baik tunggu aje weather forecast, tgk cuaca elok, baru ler cuci baju.

Matahari pun macam malu-malu aje nak keluar waktu winter nie. Dia tunggu nak keluar waktu summer nanti gamaknya. Sekarang bagi chance dulu kat Cik Winter untuk menunjukkan belangnya..cepatlah habis winter, tak tahan berkelubung dalam rumah nie dah.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, four season, myself. Bookmark the permalink.

3 Responses to Wet Winter

  1. mummysyafie says:

    memang takde salji erkk Gina..kalau turun salji mesti lagi sejuk kan

  2. Supiha says:

    madam g…berapa degree kat sana???..mesti sejuk yang amat kan??..bawah takat celcius ker?

  3. Gina says:

    MarinaNasib baik la tak ada salji…kalau tak, memang berbaju berbungkus ajelah duduk dalam rumahSupihaSo far paling sejuk pun baru -2 degree…itu pun dah menggigil dah, nak ambik air sembahyang pun mengigil-gigil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s