New toys…again

Here in Adelaide, we just can simply pulangkan balik barang-barang yang kita beli, lets say kita dah bosan pakai or whatever, just tengok terms and conditions pada receipt pembelian. Bila nak pulangkan barang, just not tukar, just tunjukkan resit and then they will pulangkan exactly the amount yang kita beli. Last June, Daddy Jack ada belikan Danish a VTEC game as birthday present. Tapi Daddy Jack tengok, Danish macam bosan aje main game tu, so Daddy Jack buat keputusan, nak tukarkan game tu and beli yang lain. Bila call Toys R Us, they all kata boleh as long as semua barang-barang tu masih ada. So, we all tukar and ambik duit balik. Apa yang we all terkejut, masa pulangkan tu, the staff tak check pun kandungan kotak tu, samada cukup ke tak..they just ambik, then bagi balik amount yang we all bayar untuk set game tu. I think here they just based on trustworthy la.
Lagipun sekarang nie SALE tengah merata-rata and Daddy Jack nak cari game yang die and Danish boleh main sama-sama.

Daddy Jack dah aimed this PS3 since KL lagi tapi masa tu mahal sangat. Then the game pun kena beli yang original, pirated punya tak boleh main lagi. So, kat sini, beli concole, dapatlah game percuma dalam 3 set. Then untuk game pulak, ada yang jual yang orang lain punya.

Masih terpikir nak ambik yang mana satu. Kalau tanya I bab-bab game nie, memang tak layan ler sebabnya satu haram habuk pun tak tahu, tapi kalau bab-bab shopping, handbag tu I laju aje.

Kalau nak beli apa-apa atau bershopping ngan Daddy Jack nie kena banyak bersabar, sebabnya, die akan mengambil masa yang lama untuk memilih, sambil tu nak mintak pendapat dan macam-macam lagi. Memang la orang akan kata, baguslah kalau macam tu, well you dont know him, Sekejap kata nak beli, bila dah tanya pendapat cepat sangat berbelah bagi.

I pulak macam berkenan sangat dengan Nintendo DS XL nie. Pernah tengok advertisement die kat TV and tambahan pulak ada game-game like cooking, fashion dsbnya. Hmmm, nak mintak Daddy Jack belikan satu jugaklah nanti.

Lepas berjenuh berfikir, bertanya salesman dan berkira-kira, akhirnya Daddy Jack decided untuk beli XBox 360 with Kenetic Ready untuk both of them. I dont know, bukan duit I, so tak kisah ler.

Muka gembira tak terkata, but I told Danish that main game hanya boleh bila waktu cuti sekolah aje ataupun weekends, hari sekolah tak boleh main otherwise, jual balik. Dia cakap, okay.

So, lepas nie Daddy Jack ler yang kena layan anak-anak die main game. I mmg tak berminat sangat bab-bag game nie. Kang kalau dah termula layan game, tak buat kerja lain ler jawabnya.

Antara game yang Daddy Jack beli is FIFA 2010, so dalam game nie adalah pasukan bola sepak dunia even Malaysia pun ada jugak. So, nak tunggu Malaysia masuk World Cup tak tahu bila tahun, so layan kat game ajelah.

This entry was posted in Aussie, interest, leisure activity, my family. Bookmark the permalink.

6 Responses to New toys…again

  1. Supiha says:

    GOOD MORNING Madam G..hehehe..pagi2 piha jenguk blog madam G…=)…bestnyer kalau game kat malaysia boleh tukar mcm tu=)!!!

  2. Mr Naz says:

    Pn.gna, nk oder PS3 bleh… tu $499 brape RM tu?

  3. mummysyafie says:

    PS3..sungguh memikat hati. baper in RM yer gina?kalau la kat mesia leh simple tukar barang macam tu je kan, dah lama ai buat..

  4. Gina says:

    SupihaSalam Piha..sini apa-apa barang pun boleh tukar kalau kita macam tak minat dah..just tunjuk resit aje.NazPS3 tu dalam RM1500 rasanyaMarinaKlau convert rasanya dalam 1000++, kalau balik Malaysia, nak riki-riki harga jugak.Tu la kan, biar anak-anak kiter main sampai puas, then pergi tukar ambik mainan lain pulak

  5. Mr Naz says:

    PS3 just rm1.5k.. not bad…

  6. Supiha says:

    wsalam=)haaa..bestnyer…=)..game pun up to date kan madam=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s