Tergoda

Hmmm..diam tak diam kan, dah 4 bulan tau I tak makan fast food. Yer la, duduk negara mat salleh, mana nak makannya, semuanya TAK HALAL. Bila lalu McD, KFC just telan air liur ajelah.

Tapi paling tak tahan, bila ada flyer sampai ke rumah dengan gambar-gambar macam nie. Ada few friends here cakap Subway boleh makan, just ambik tuna and vege aje, mana la tekak nak lalu. I remember, kalau pergi Subway, sure ambik Italian BMT and dengan parmesan bread, taruk all the veggies and sos mayo, chilli and BBQ…yummy !!!!

I think kalau tgk flyer Subway tu boleh tahan lagi tapi nie ler yang membuatkan air liur meleleh dan air mata menitis memikir, bila la nak balik Malaysia nie. Tambah pulak bila nengok ada Hot & Spicy, rasa nak balik sekarang jugak. Even Kak Shidah pun, hujung minggu nie nak bawak anak-anak die jalan-jalan ke Sydney, nak makan KFC yang halal kat sana. My Adelaide’s gang cakap, Melbourne and Sydney ada KFC Halal. Jauhnya nak makan KFC, sampaikan kena naik kapal terbang tu, kalau kat Malaysia. depan rumah aje. Nie la dugaannya namanya.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, myself, yummy tummy. Bookmark the permalink.

9 Responses to Tergoda

  1. mummysyafie says:

    susah la camni kan gina. takde cuti balit sini ke?

  2. LiLa says:

    Gina,Time nilah kita tahu…hujan emas di negeri orang…Tapi food kat m'sia jugak yang menjadi pojaan hati πŸ™‚ Takpe…ada rezeki nanti balik cuti ye…

  3. atty's says:

    kty yg nengok gambar pun terliur hah..

  4. alahai kesiannya.sabar ajer lah Gina.try buat sendiri kat rumah, walau tak sama tapi atleast HALAL πŸ™‚

  5. Gina says:

    NorAda plannya nak balik, tapi tak pasti bila…tapi dah rancang dah, sampai aje airport, tak kisah ler LCCT ataupun KLIA, nak serbu mana-mana fast foods dulu, makan sampai tak ingat dunia..hahahahhaLilaBetul tu, dari segi makanan, cuaca, even peoples pun Malaysia jugak di hatiKak TySamalah ngan Gina…menghitung hari nak balik Malaysia ajeElissTu la, mmg banyak dugaannya esp bab makan kat sini, heheheheh

  6. Kene banyak sabar…anggap je fast food tu mendatangkan penyakit dan menggelikan sbb tak halal, set in your mind so tak terliur sgt…Kuatkan iman..insyaallah berjaya.

  7. Mr Naz says:

    aiseh pn.gna, kasi tayang flyers kfc la pulak… huhu~ kat sini kfc pun tak halal, padahal depan umah je… hari2 amik bau … sob2~ 😦

  8. Anonymous says:

    …minggu lepas aku makan kat melbourne…sedap gila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s