Hujung Minggu

Biasalah, hujung minggu aje peluang we all satu family nak berjalan-jalan and for Daddy Jack nak rehatkan fikiran sekejap. So, we went to Tea Tree Plaza when we can browsed 5 major shopping malls under one roof !!! Cool is it ? Masa we all sampai, Daddy Jack laju aje ke kedai game nie, ingatkan apa, rupanya nak booking kinetic for his XBox yang akan keluar this November.

Sebenarnya we all ke Tea Tree nie semata-mata nek membeli diapers for Ryan kat Big W. Kat sini, pampers dijual in bulk and murah pulak tu. So far, Ryan tak ada masalah nak pakai diapers Baby Love nie.

Big W nie memang digemari kepada peminat-peminat Corelle, so far I nampak ada 5 pattern yang berbeza kat sini. Ada jugak yang loose set, manalah tahu ada yang nak tambah pinggan mangkuk yang lain.

Ely, nie harganya..I dah survey untuk you. Satu kotak nie, untuk 4 orang punya set makan dengan harga AUD55 sahaja.

Lepas penat berjalaulah perut terasa lapar. Kat Tea Tree nie ada a food court yang cuma 3 gerai sahaja yang ada tanda sijil halal. Tak kisah ler, antaranya Curry Zone, Yiros Bar and Subway.

Danish nak try Tuna sandwich fom Subway, Nie first time die nak mencubanya. Bila tanya…boleh la..boleh lah makan ker atau tak boleh nak telan ?

As for me, i just makan Yiros aje. Well, yiros nie lebih kurang macam Kyros Kebab kalau kat Malaysia aje. Biasalah, kalau kat Adelaide nie, makanan from Middle East memang banyak, but ada jugak yang tak halal.

We all duduk berdepan dengan tangga menuju ke cinema theather, Hoyts. Rindu ler zaman balik kerja, singgah One Utama or Mid Valley, tengok wayang latest movie. My students said that SALT is the best sekarang nie.Hmmmmm…tunggu after 3 years baru boleh tgk wayang and berdating balik ler jawabnya.

Sebelum balik, singgah jap kat Cheap As Chip, kedai macam Kedai 2 Ringgit kat Malaysia. Most of the things dalam nie memang agak murah. I bumped into Art & Crafts section and was really suprised tengok canvas dijual dengan harga yang murah and berbagai-bagai saiz pulak tu. Tetiba tangan dah gatal…..

Even the oil paint and water colour also quite cheap here…

Oh yer..kenapa tangan I gatal ? Bukan sebab nak dapat duit, tapi mcm gatal nak melukis bila tgk all the equipments murah giler-giler. Maybe I will set up my workstation at the corner of my house, hanya untuk kerja-kerja seni I nie. Apa-apa pun, kena tunggu Daddy Jack selesaikan his proposal dulu, then we will discuss about this matter…hey do you know that everyone can draw..and its part of the theraphy also ? So now, lets start do some drawing, peeps !!!!

This entry was posted in Aussie, interest, my family, weekend stories. Bookmark the permalink.

5 Responses to Hujung Minggu

  1. Liza says:

    Cheap As Chip…very unique name kan

  2. mummysyafie says:

    u ada bakat melukis gina? orang kater..seorang pelukis adalah orang yang sentimental. jiwa nya penuh seni…

  3. Gina says:

    LizaSini banyak kedai yang murah-murah tapi Cheap as Chip nie mmg murahNorI kan Art & Design student, nak kata pandai melukis tu tak ler hebat mana, boleh la kalau rajin tu

  4. Elyn says:

    murah la gina. nnt u nk blk mesia leh bwkkan??

  5. MissQee says:

    owwhh.. big w still ade lg.. u adelaide ddk dkt mane?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s