Jemputan makan

We all lama dah tak ajak geng-geng Adelaide nie datang makan kat rumah, ramai jugak yang bertanya so sampaikan naik segan..yer la, asyik orang aje yang kemput we all sekeluarga, so we all tak pernah pun nak ajak. So, semalam Daddy Jack decided to asked some of the friends datang rumah. Most of them duduk dekat-dekat jugak dengan rumah we all. Bukannya tak nak ajak ramai-ramai, maklumlah rumah we all nie kecik aje, nanti mcm tak selesa pulak bila ramai-ramai. So, I guess we all ajak batch by batch la yer.
Jemputan pun tak ramai, dalam 4 keluarga aje. So we dicided untuk ajak lunch since Sunday ramai yang bermalasa-malasan di rumah, kan so better ajak bersantai di rumah we all aje. I cooked Vege Curry as a main dish.

Bila dah selesai masak Vege Curry tu, kebetulan kat fruit basket tu ada nenas, nampak macam dah nak masa sangat so, tumis cili sikit jadi ler pajeri nenas..rasa mcm tak complete sikit. Thought nak called Ibu tanya resepi, tapi terlupa pulak Ibu dah sampai ker Medan.

As for the kids, sup suhun will do, agaknya. I cant think of anything lagi bab-bab masak nie. I pun bukannya terror bab-bab masak nie, kat Adelaide nie ler kena masak sendiri, kalau kat Malaysia, balik aje dah siap masak, tunggu nak makan aje..takpun, kalau boring, makan aje kat luar.

Ikan Garfish goreng, ada juga buat Ayam BBQ Goreng, tapi tak sempat nak ambik gambar cos kelam kabut sangat waktu.

Mujur jugak ler ada some area untuk the kids lepak and main game apa semua, so tak ler ganggu makpak nak bersembang-sembang.

Mak and pak menjamu selera tanpa gangguan dari anak-anak. We all invited Azidi & Haiza, Effa & Am, Azul, Kak Azie & kids serta Surah & family. Next time, geng lain pulak.

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, my family, weekend stories, yummy tummy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Jemputan makan

  1. atty's says:

    memasing kusyuk makan hah..mesti gina masak sedap tu

  2. mummysyafie says:

    my hubby suka keceri nenas..mmg fav dier la tu. kalau ada lauk ni, nasi bertambah2.takpe..nx time jemput yang lain plak

  3. Gina says:

    Kak TyTak tahuler samada sebab lapar atau memang sedap…hahahahNorNie pun main try and error jugak, tapi hasilnya tak begitu memuaskan la, maybe next time cuba lagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s