Pot luck dan bubur orang sakit

Jumaat lepas, we all dapat undangan lagi…kali nie ke rumah Ayu Hairul pulak at Para Hills. Actually, dah lama nak pergi rumah Ayu tapi tak berkesempatan, ada aje halangannya. So, kali nie bila dah ajak, memang tak boleh nak tolak ler.

As usual, kalau dapat undangan tu, takkan ler nak pergi dengan tangan kosong so I decided buat Seafood spagetti, ikut resepi my officemate, Lin. Ubah ler sikit-sikit, kalau ikut resepi pki fettucine tapi kebetulan tak ada, ubah pki spaghetti aje la.

Buat bubur ayam untuk jiran selah rumah, Aiyu yang diserang cirit-birit selama 3 hari lepas. Kesian dengan Aiyu, sebelum tu, anak die, Ukail kena jugak, anak dah sihat, Mama pulak yang kena. Until today, Aiyu dah okay sikit, no more berulang alik ke tandas.

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, yummy tummy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Pot luck dan bubur orang sakit

  1. mummysyafie says:

    kerap dapat undangan yer Gina..aiyu tu kena keracunan makanan ke?

  2. Gina says:

    NorAda juga a few geng yang selalu buat makan-makan nie, rasa malu jugak bila kiter aje yang berkunjung ke rumah orang…pasal Aiyu tu, so now Alhamdulillah, hampir pulih sepenuhnya after 4 hari kena cirit birit sampaikan I heran kenapa lama sangat..kalau kat Malaysia, dah kena admitted sebab kurang air dalam badan

  3. Liza says:

    the spaghetti look so delicioys, mesti sgt sedap

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s