Makan luar

Dah lama we all tak makan kat luar, last makan rasanya dalam bulan 4, masa sibuk-sibuk nak pindah rumah. So, Sabtu lepas, I malas nak masak, makan pun yang simple aje so we decided dapur rumah ditutup, so we makan luar ajelah. Bila tanya the boys, the choice is Pizza.

Pizza Fer Fella nie bukak dalam pukul 4 mcm gitu, so we all keluar rumah, cari apa-apa barang yang patut dulu sebelum ke sini. Bila sampai sini, mata semuanya rambang nak buat pilihan. We decided untuk tapau aje lah sebab nak balik ke rumah from this pizza station memanglah jauh.

Both boys memang gemarkan pizza nie, tapi not too much for them. Nanto obes pulak. Sekali sekala makan tak kisah ler.

Sebelum sampai, we all order siap-siap, malas nak tunggu lama-lama, dahlah ada anak-anak kecil, takut ganggu pulak org tengah makan. Waktu we all nak bayar, ada la small incident terjadi between the customer and also the owner. Kisahnya, psl sos aje. Well, masa we all sampai, adalah 1 Indian couple nie makan buegr kat situ and one to take away. Dia mintak extra cheese, sos sdbnya. Kat Fel Fella nie, all the places dah tu,is that every additional sauce, kena tambah AUD2. Bila time bayar, perempuan tu dok bising ler cakap mahal apa bagi, kenapa sos pun nak refill kena bayar apa semua. Pasangan perempaun tak ada hal, die kata die bayar sekali tapi perempaun tu dok pertahankan jugak, owner tu pun agak bengang jugak, so we all malas nak ambik pusing, bayar then terus keluar.

Pizza ala-ala Super Supreme kat Pizza Hut tapi rasanya this one better..way too much better.

Me as usual, nak jugak makan Fish & Chips..better buat sendiri lagi sedap.

Budak domok nie semakin hari makin kuat makannya. Mulut tu sentiasa aje mengunyah. Nakal pun makin bertambah jugak. Tapi apa pun, geram sangat dengan keletah die hari-hari.

Danish pun kuat makan sekarang nie, maybe sebab tak ada pilihan nak makan, or maybe susah nak makan luar or whatever it is..apa-apa pun, as a mother, Im happy that I membesarkan anak-anak I dengan tangan sendiri, masak untuk them and feed them with my own hands.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, eating place, my family, weekend stories, yummy tummy. Bookmark the permalink.

3 Responses to Makan luar

  1. atty's says:

    budak2 tengah nak membesar , melasak mmg kuat makan ..nampak lazat giler ..pizza tuh

  2. Liza says:

    the pizza look so delicious…lapar!!!

  3. mummysyafie says:

    a'aa la..pipi ryan bertambah gebu lak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s