Sakit gigi, doktor jugak yang untung

Daddy Jack dah la mengadu gigi die sakit, berlubang agaknya. But a few people here cakap that cost for dental will make you stunned, YES….here in Adelaide, rawatan gigi and mata mcm nak beli emas yer, so expensive even the insurance pun tak cover. We all tak sempat nak check and buat all the rawatan masa kat Malaysia cos nobody informed us.

But, semalam, Daddy Jack memang tak dapat menahan kesakitannya walaupun dah beberapa kali menelan painkiller, masih tak jalan jugak. Akhirnya terpaksa akur untuk berjumpa dengan dentist. We all diperkenalkan oleh Dr Nita, one of the Malaysian dentist yang dah menjadi PR di sini dengan Dr Daniel Chu. Dr Nita said that Dr Daniel nie okay, even bagi discount for Malaysian student but clinic die agak jauh sikit, dalam 15 km from our house. So, semalam, called Dr Daniel, terus dapat jumpa dalam pukul 11.15am.

Daddy Jack dont like dentist, benci katanya. Bukan sebab apa, sebabnya takut ngan peralatan pergigian tu, dengan bunyi apa bagai..hahahahha. See, muka nak jumpa dentist pun mcm pucat giler, kan. We all pergi dentist appoinment tanpa Danish cos die kan sekolah but dah minta tolong my neighbour, Aiyu untuk tgkkan die bila balik sekolah sekiranya we all lama kat klinik nie.

Prosedur tak lama, like 30 minit mcm tu, the doctor kata mmg teruk jugaklah but he suggest Daddy Jack cabut aje gigi tu, but he tak nak, just nak tampal aje..hah..Daddy Jack lebih pandai dari doctor, lepas tu, balik aje from clinic, sakit tu datang balik…apa lagi called Dr Daniel again and agree untuk cabut…so dek kerana tak nak dgr cakap dentist, Daddy Jack kena buat 2 kali kerja but the doctor jugak yang untung…dapat 2 kali bayaran from the same person.

This entry was posted in Aussie, Daddy Jack, health, my family. Bookmark the permalink.

One Response to Sakit gigi, doktor jugak yang untung

  1. mummysyafie says:

    adoii..kena dua kali kuarkan duit la daddy jack..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s