Jauhnya beli jersey

Menurut kata Daddy Jack, die teringin sangat nak ke Marion Shopping Complex nie. Entah la kenapa, dah lah jauh sangat shopping complex nie from rumah we all. Dia kata, asyik pergi Tea Tree Plaza aje, so bosan sikit. I rasa macam ada sesuatu yang tak kena lah. Selalunya, payah betul nak ajak keluar berjalan-jalan nie. Hmmmmmm…

A new concept of internet, ada kat shopping complex. Well its not for free, kena bayar la but now, people can just browsed the internet anytime. BTW, Adelaide tak banyak tempat yang ada wifi, even kat coffee shop pun. Susah nak tengok orang berlaptop dalam kedai kopi apa bagai kat sini. Pada they all, masa kat coffee shop adalah waktu untuk menghabiskan masa dengan family and kawan-kawan aje.

Konsep shopping complex nie sama la macam Suria KLCC or Mid Valley dimana ada juga major shopping mall. Macam kat sini, ada David Jones. Pernah nak masuk yang kat City punya outlet tapi tak berkesampaian la. Adelaide’s Gang cakap, dalam nie ada banyak barang-barang branded.

Antara yang branded nampak DKNY, but some said that Salvatore Ferragamo, Ralph Lauren ada kat City punya outlet sahaja, so lepas nie kenalah pi City pulak nak cuci mata. Nak beli, duit tarak la, maklumlah cuti tanpa gaji, harapkan belas ehsan Daddy Jack ajelah.

Daddy Jack kat sini sibuk layan footy@football. Footy nie mcm lebih kurang rugby and footy nie hanya ada di Australia sahaja. Kalau bola sepak, dipanggil soccer kat sini. So, kalau tak, nanti orang confius sikit. They aaall anak beranak nie penyokong kuat Adelaide Crows. Kebetulan semalam ada game kat TV, then Daddy Jack siap belikan Danish the team new jersey lagi.

As for Daddy Jack, jersey Man U menjadi pujaan hatinya. I sakat die, kali nie AON menjadi penaja utama, so maybe next time, AEON pulak jadi penaja…hahahahhah.

“Wayne Rooney” membayar harga baju-baju yang dibeli, hmmmm. Jalan -jalan kali nie, Ryan the Lion and Mummy pulang dengan tangan kosong, tak membeli apa-apa. Biasanya, Daddy Jack akan memastikan that bila membeli, semua orang akan dapat.

Iphone 4 will reach Australia, soon and some of the retail yang jual handphone dok buat promis giler-giler punyalah. I dont like Iphone, tak tahulah kenapa. Tapi kalau ada orang nak belikan, I terima ajelah.

Daddy Jack macam dah berkenan dengan Iphone 4 nie. Before that, mcm jatuh cinta jugak dengan Ipad, 2-2- belum dapat lagi. He said that tunggu die present his proposal 2 minggu after raya than after that, baru boleh pikir bab-bab shopping nie.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, my family, shopping, weekend stories. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jauhnya beli jersey

  1. atty's says:

    sama ar..kty pun kurang ngn i phone.tp kalo org nak kasi ..sukak je..hehehe

  2. mummysyafie says:

    patutlah kat entru atas..tiga branak pakai jersi. mama nya ada tak? ipad tu dalam wishlist taw..tapi tak tahu la wishlist tuk tahun bila. hihihihih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s