Vili’s at Manchester Street

Sebelum balik, Daddy Jack ajak makan dulu, and he was thinking nak makan pizza aje but rasanya baru aje lepas makan pizza 2 minggu lepas so makan lain pulak la. Kebetulan pulak, lalu kat jalan South Road, tetiba teringat kat kedai Kak Shidah bawak we all makan dulu. Fish & Chips die sedap tau.

Tengok Ryan tu, mata sampai buntang, pipi kembung sebabnya nak menghisap susu coklat tu. Even Danish nak sikit pun, tak dilayannya. Budak nie makin nakal tau, tapi geram sangat ngan die nie. Pipi die mcm ada bole dalamnya, so kalau geram, mmg I gigit aje…hahahahha.

Mamat cinonet nie tetiba tersipu-sipu malu, siap senyum-senyum malu, mulanya ingatkan kenapa rupannya kat belakang I masa tu, adalah sorang girl mat salleh, sebaya die gamaknya dok senyum-senyum kat Ryan so tu la yang Ryan malu-malu. Amboiii !!! kecik-kecik lagi dah pandai yer, ngan anak mat salleh pulak tu.

Pernah bertanyakan pada my friends kat sini, Fish & Chips mana sedap, ada yang suggest kat sini, but some say that Fish & Chips kat sini tak halal sebabnya minyak bercampur ngan bacon apa semua. Actually, kat Villi’s nie ada ajer serve makanan halal, but kita kena mintak menu sebab menu untuk Halal food di sorokkan and bila kita mintak, baru die bagi. Most of the halal food here kebanyakan macam pastri ler. Tak banyak pilihan pun and masa ngan Kak Shidah dulu, we all dah makan Fish & Chips kat sini. And we all tanyalah the manager samada Halal atau tidak in terms of the cara penyediaannya…the manager tu dengan yakin menyatakan that Fish & Chips di boleh dimakan oleh Muslim sebabnya the minyak tak dicampurkan dengan bahan-bahan lain. So, apa lagi, order ler satu but tak sempta nak mengambik gambar sebabnya terlalu lapar.

Kebetulan pulak, Villi’s nie terletak kat Manchester Street, and the boys and also Daddy Jack pakai baju Manchester United, apa lagi dok ligat ler nak bergambar kenangan kat signage jalan nie. Nasib baik ler kereta tak banyak time nie, mana taknya, photographer, which is me, duduk tengah-tengah jalan nie bila nak ambik gambar nie.

Balik rumah, ingatkan Ryan the Lion dah nak tido dah, rupanya masij meragas dalam rumah, main lawan-lawan dengan Danish, main telefon and pretend to cakap dengan Ibu. Kesian die..nanti kiter telefon Ibu yer….

Advertisements
This entry was posted in Aussie, eating place, my family, the boys, weekend stories, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Vili’s at Manchester Street

  1. susah jugak yer nak carik makanan halal..pandai malu dah rupanya :p

  2. mummysyafie says:

    pipi ryan tu dah semakin gebu taw..bibir lak merah delima. chewah..untie ni dah imagine dah. dah besar esok mau nya hencem…hihihihi…Danish pun semakin tinggi dah i tengok Gina..

  3. pas ni dtg manchester uk pulak ye. đŸ™‚

  4. Liza says:

    wah, manchester fans @ manchester street, cool….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s