Takut jugak kalau tak kuat imannya


Masa tengah duduk bersantau dengan Ryan the Lion, tetiba pintu rumah diiketuk orang. I wasnt expecting sesiapa pun. Bila bukak pintu, adalah 2 orang lelaki nie, ahli gereja and cuba untuk menyampaikan ajarannya. I told them Im a Muslin but they keep on menceritakan psl Jesus dan juga hari kebangkitan. I told him that it was written in Al-Quran juga. But they insist jugak nak menerangkan and akan datang balik for more info. Eiiii !!!!! seram jugak dibuatnya. Aiyu cakap, ada tu, siap bagi Bible lagi. but, kali nie tak bagi ler Bible, just bagi kertas mcm flyers. Sibuk suruh we all join the church hujung minggu tu. Seram jugak yer !!!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to Takut jugak kalau tak kuat imannya

  1. lidasyah says:

    extra carefull kak.. cara dorang mmg keep pushing for it…

  2. yatie says:

    betul tuh kalautak kuat iman susahkan… nampaknye u kena khutbahkan dia balik….

  3. kena kuat iman lah erk.ngeri jugak mendengarnya.tp seb baik negara orang, kalo negara kita mcm tu? lagi ngeri.

  4. lisha says:

    my friend gina, is a freethinker. but he knows mostly all the religions punya scripture which is at his advantage. one day, ada preacher ni datang rumah, spreading the word of God, dia boleh bagi balik kat orang tu using back the bible sampai the preacher dah start was-was. sometimes, knowledge is a good thing. i believe in learning about all the religions so that you understand better about the religion you're in. it's not wrong to read the bible, it's not wrong to know how other religions come about. think of it as reading history books. but good thing lah you stood up for islam and stand your ground. kadang dorang ni cam salesman pun ada, kan? they actually make good advertisers. hehehe.

  5. Novel Kafe says:

    blog hopping…mcm grasshopper ler pulak…hehekalaulah pendakwah muslim tegar mcm mrk jugak…alangkah bagusnya

  6. lily lotus says:

    takutnya..apepun semoga iman kita sentiasa terpelihara

  7. mummysyafie says:

    benda ni kat kuching pun selalu ada gina. sumtimes diaorg pakai basikal pergi dari rumah ke rumah. tapi tak pernah la kena kat family nortapi kalau situasi camni gina..leh buat nor takut lak. insyallah..kiter tetap berpegang pada ajaranNya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s