Berdua sahaja

First time bersahur okay lagi tapi bila berbuka, mak aiii, bersilat nie. Ni pengalaman pertama menyediakan juadah untuk berbuka. Selama nie, balik kerja, semua dah ada, takpun singgah aje kat pasar Ramadhan, beli aje habis cerita. Then beli mcm tak ingat dunia, semua makanan nampak sedap. But as usual, sama macam kat Malaysia, we all masih tak dapat berbuka dengan nasi. Bukan malas, tapi rasa mcm okay jugak kalau tak makan nasi, so hari pertama berbuka dengan mee kari sahaja. Keberutulan pulak the boys tido awal, so berbuka puasa hanya berdua sahaja.

Selama nie, bila waktu berbuka tengok azan kat TV, kali nie mana ada azan so tengok bola ajelah. Nak dengar azan pun dengar from handphone aje…sedih sungguh. Tak apa, nie baru hari pertama, ada 29 hari lagi berbuka dengan riang rianya.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, ifthar, my family, ramadhan. Bookmark the permalink.

3 Responses to Berdua sahaja

  1. atty's says:

    salam ramadhan utk gina & family ..nasib takde gambar mee kari..hehehe

  2. Supiha says:

    madam G…sedapnyer mee kari….ayam terapung jer..sedapnyer!

  3. mummysyafie says:

    selamat berbuka gina. kat sane berbuka kol berapa? awal nya kids tido

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s