Menu last minute

HARAP MAAF JIKA ENTRY INI MENGGANGGU IMAN ANDA DI RAMADHAN YANG MULIA INI

Puasa hari kedua mcm dah okay sikit la, taklah sekaget macam semalam. The boys behave aje sambil menonton TV, while me and Daddy Jack dok berhempas pulas kat dapur. Actually, kalau ikut plan asal, I thought nak masak mee goreng aje tapi entah mcm mana, dalam pukul 330 pm, Daddy Jack cakap masak nasi aje, buntang la mata I kat die, mana ada keluarkan the bahan untuk lauk, so apa lagi bergegas la keluarkan ikan apa bagai.

Nasib baiklah the biys boleh jugak duduk diam-diam layan TV aje so I pun memasak dalam keadaan aman dan tenang.

Hasilnya tak seberapa tapi bolehlah..kentang bercili, suka sangat makan kentang macam nie, teringat kesedapan sambal kentang kat makcik gerai Seksyen 2, Shah Alam.

Masak sayur pun main campak-campak aje dalam kuali tu. Nie pun masak lagi 5 minit nak berbuka.

Sebelum 2 hari puasa, called Ibu tanya resepi masak asam rebus nie, dah salin resepi apa bagai, tetiba datang mood malas, so simpan ajela ikan apa semua, then tetiba terpikir pulak nak masak launk nie.

Taraaa…dah nama pun orang Melayu, adat hantar menghantar makanan sesama jiran tu memang tak dapat dihalang walaupun di negara orang, kan. Buah Melaka hasil jiran sebelah, Aiyu. Kebetulan, Daddy Jack memang teringin nak makan buah melaka, thought of nak buatkan jugak but then dah ada yang membuatnya and kebetulan pulak Aiyu’s husband pun teringin nak makan buah melaka.

Ryan the Lion macam pelik tengok makanan banyak atas meja. Die nie dah nak tido sebenarnya, tapi disebabkan I tak dapat nak layan die tido, so terjaga la jugak sekejap. Masa tu la die dok sibuk nak makan sama.

Advertisements
This entry was posted in Aussie, ifthar, my family, ramadhan, the boys, yummy tummy. Bookmark the permalink.

5 Responses to Menu last minute

  1. mummysyafie says:

    Danish n Ryan landing elok je tengok tv. so bole la mummy masak kan laut specialadat kiter takpernah hilang walau dimana kiter berada kan Gina. pic yang last tu..rambut ryan macam terangkat je..cute miut!!

  2. atty's says:

    teingin pulak ..kty buah melaka..

  3. sedapnya gina! seriusly.. yang simple2 mcm ni la yang pecah selera… confirm esok ayu nak buat kentang tu jugak! uhuks! šŸ˜‰

  4. yatie says:

    kentang bercili tuh teringat masa study kat ITM, lunch mesti ke sek 2 untuk makan benda nih

  5. ajaq says:

    ajak le kekawan berbuka sama…..sedap tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s