Undangan berbuka puasa pertama

Rumah jiran sebelah buat majlis berbuka puasa Sabtu lepas and of course ler, kami antara jemputannya. So, tuan rumah request I membuat kari ayam. No problem…senang aje tu. Nasib baik ler tak request buat satay ker, mau berpeluh nak membuatnya.

Aiyu pun mempunyai idea yang sama dengan I, nak buat majlis tak boleh ajak ramai-ramai sebabnya rumah we all kecik comel, so nanti duduk pun berlaga punggung so tak selesa. Nak ajak datang makan kena berperingkat-peringkat walaupun tuan rumah penat memasak.

Jemputan nie hanya tertumpu kepada kami sekeluarga dan juga kawan-kawan bujang Man aje. Then ada satu family yang baru Aiyu kenal from internet datang jugak, Akmar namanya. Baru sebulan sampai Adelaide, husband die doktor kat sini. Before this, die dekat Tasmania. Selamat Berkenalan, Akmar.

Antara juadah berbuka puasa kami, Paceri Nenas. Sedapnya..berkali-kali meratah nenas nie. Sedaplah Aiyu.

Aiyu kata nie Ayam Goreng Kunyit. Sedap jugak, nak resepi la.

Lauk untuk berbuka…nie pun beberapa kali tambah, tak cukup makan kat rumah Aiyu, eiiiii dihantar pulak ke rumah, so bolehlah makan sekali lagi untuk sahur pulak yer.

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, ifthar, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

5 Responses to Undangan berbuka puasa pertama

  1. atty's says:

    alhamdullilah ryan dah sehat ..seronok kan berbuka sama2 jiran..ramai2..kty lom lagi berbuka..ramai2 ni.kalo ngn family pun .adik beradik 2 org je.

  2. bestnya jemput orang berbuka.boleh pahala lagi🙂

  3. Zalina says:

    Salam Gina,Saya kakak Zuraida. akak tgk blog gina dr blog Zuraida. La ni akak kat Flinders University, Adelaide, Aus.La ni dok kat 16A, Lincoln Avenue, Colonel Light Gardens, SA 5041. contact no 0401027017.At the moment dok sorang dulu, 3rd sept ni baru family mai.Nanti bila2 mai ler rmh.Salam Zalina

  4. Kniedaz says:

    wah..seronoknya berbuka beramai2 kan…ada dlm entry lepas gina wat kentang sambal tu..sedapnya…terus teringin nak buat..hehe

  5. mummysyafie says:

    bila berbuka ramai² camni terlepas gak rindu ngan orang kampung kan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s