Ada nie, baru lengkap

Sini pun ada murtabak…so lengkaplah menu berbuka puasa kami, memang meroyan ler kalau tak ada makanan wajib nie. Masa I post this picture kat FB, semua kawan-kawan and saudara mara macam tahap respect ler ngan I kan sebab boleh buat murtabak, kan. I senyum ajelah..kalau tahap boleh buat murtabak, dah kira handal la kan.

To my lovely friends and families, mana ada buat sendiri, even buat roti canai pun tak lepas. So, kebetulan kat Adelaide ada makcik Singapore yang jual murtabak, memang kelas murtabak die. Orang kata Singaporean memang terror masak, itu memang I tak nafikan. Nie stok murtabak dah nak habis, nak kena pi beli lagi la yer. Cuba satu aje yang tak lengkap..ada sesiapa tahu mcm mana nak buat kuah merah bawang yang makan dengan murtabak tu tak?

This entry was posted in Aussie, ifthar, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

5 Responses to Ada nie, baru lengkap

  1. Kniedaz says:

    saya kalau makan murtabak tak suka bawang tu..rasanya bawang tu dijeruk tapi taktau pulak camna nak wat

  2. mummysyafie says:

    ingat kan u masak sendiri gina..hihih..tapi nor pun tak reti nak buat sebenarnya..sama la kiter..hihihih

  3. UmiMia says:

    bawang besar merah+cuka sikit+airmawar sikit…itu jer lah kalau tak silap I eh lupa..jgn lupa letak garam,gula dengan air panas sikit..hehe…murtabak mengkasar yang original tu kan sekangkang kera jer dgn rumah I

  4. Liza says:

    liza yg duduk malaysia nie pun tak dapat lagik makan murtabak, walaupun dari first day tringin…

  5. adenium says:

    huhhh…memang terliur tgk murtabak nih…. walaupun dok makan hari2 kat sini…heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s