Tengok gambar ajelah

Belek-belek entry lama, tetiba ternampak entry pasar ramadhan di Taman Melawati, kalau bulan puasa, mmg ramai orang entah dari mana berkunjung ke sini. Tak tahu la apa yang hebat sangat makanan kat sini. Even artis pun ramai jugak yang menempekkan mukanya di sini. So far, pasar ramadhan nie tak pernah mengecewakan me and my family. Antara hidangan wajib di bulan puasa nie. Popiah basah nie. Memang terbaik, tambah sedap bila kuah lebih. Popiah nie favourite Ayah, kalau sesiapa pergi pasar ramadhan, kalau tak ada pergi pun kena pergi jugak sebab Ayah sure akan request popiah nie.

Ayam panggang pun mesti salah satu hidangan wajib jugak, kalau tak ada kat Pasar Ramadhan, Ayamas pun boleh jugak. Tapi, I dah ada satu resepi Ayam Percik yang kaw-kaw punya, resepi Ehsan jiran sebelah…super duper, marvellous punya sedap.

Nie pun sama, kalau kat Melawati, murtabak Pandan adalah satu kemestian. Nie pun favourite Ayah and Daddy Jack jugak. Nasib baik la kat Adelaide nie jumpa yang segera, nak buat sendiri belum ada keyakinan pulak. Maybe next time, yer.

Ikan Bakar Nelayan. Tapi banyak kali terkena jugak, especially ikan pari, jenis ikan mcm busuk tu..eiiii tak suka la. But my brother Hannan selalu update status die ikut menu berbuka, antara yang sering dibeli adalah Ayam Goreng Bob…ambik ler gambar, nak jugak tengok kesedapannya…

This entry was posted in Aussie, ifthar, Mummy's note, my family, ramadhan. Bookmark the permalink.

4 Responses to Tengok gambar ajelah

  1. mummysyafie says:

    teringat kat bazar ramadhan yer gina..tahun ni nor tak gi sangat pun. rasa nya baru 2 kali gi bazar ramadhan sepanjang puasa tahun ni

  2. Supiha says:

    salam ramadhan MADAM G…hehehe..tak pe lah…untuk 3 tahun jer…pejam celik2…dah nak balik MALAYSIA…waktu tu…bila madam balik UNISEL balik..kami semua mungkin ada yang dah kerja..=)lepas tu..boleh ke bazaar ramadhan..

  3. Eikha says:

    Hahaha Hannan tak habis-habis dengan Ayam Uncle Bob. Ayam tu biasa jelaa, overrated gila hahaha.😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s