Ada jugak, akhirnya

Daddy Jack always make my blood go upstairs when it comes to choose something. Eiiii !!!!! geramnya..semalam he said that macam bosan asyik makan mee, bihun atau yang sewaktu dengannya. Ye la, die mana berbuka dengan nasi, makan nasi bila sahur aje. So, bila tanya nak makan apa, tak dapat buat decision, sini mana ada Pasar Ramadhan, kalau ada, I pun tak masak ler..beli aje senang. Dah ler masa die sibuk pikir-pikir nak makan aper, jam pun dah pukul 4.30 petang. Yer la, nak makan luar, kedai Halal semuanya jauh-jauh and takut tak sempat pulak. Tetiba-tiba teringat sesuatu…………….

Kak Shidah pernah mentioned, ada kedai makan halal kat kawasan rumah we all nie. Anak die yang nampak and Kak Shidah pun perasan, tapi die belum berkesempatan nak mencubanya. Since we all dah buntu nak memikirkan menu untuk berbuka, we decided to give a try la jugak. Nama restoran nie Chicken Coop, dekat-dekat dengan ANZ Bank.

Untuk pengesahan kan, kat depan kedai nie ada tanda HALAL and the owner siap tunjukkan Sijil Halal lagi, but kedai nie still ada jual bacon as the owner, orang Pakistan and Muslim said, susah cari makan kalau kedai jual makanan 100% Halal..yer ker ? Fer Fella tu, boleh aje. The bacon tu dimasak menggunakan dapur asing and he will advised kepada Muslim apa yang boleh dan tak untuk dimakan.

Daddy Jack thought kedai nie ada jual pizza macam Fer Fella tapi just simple food aje like roasted chicken and some seafood meals aje. Hmm, okay la tu, dari nak gi jauh-jauh. Ehhh !!!! weekend nie kita makan pizza, nak ?

Varieties of salad here. Kedai nie baru bukak 2 bulan, so mcm agak kelam kabut sikit la. Lagipun pekerja tak berapa nak ramai. Daddy Jack said that die tak berapa gemar sangat kedai nie tapi disebabkan tak ada pilihan, hentam ajelah. Balik rumah, jiran sebelah tengah bersiap nak berbuka kat luar, kalau tahu awal, boleh join sekali.

So, nielah our meal untuk berbuka puasa semalam. Mashed potato and the brown gravy tu I buat sendiri sebabnya tak masuk dalam meal package from Chicken Coop. Ada macam ala-ala Kenny Rogers la pulak, kan ?

Advertisements
This entry was posted in Aussie, eating place, ifthar, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ada jugak, akhirnya

  1. anaKefli says:

    salam puan!huwaaaarindu kat puan tau!ala,sy ex-student puan sem2,tp sy budak art…rindu kat puan…n kalau puan nk tahu,sy suka baca blog puan.ntah kenapa…semalam smpai jam3 pg membacanya.hihi.ok puan,selamat menunaikan ibadah puasa di perantauan.semoga tabah beraya dsana bla berjauhan dgn keluarga tercinta=)

  2. atty's says:

    adeh gina..lemah tenaga nengok..food tu ..

  3. Cik_Kala says:

    bagus orang sana, pikir sensiviti agama orang lain… kat mesia ni??? hmmmmmphhh!

  4. mummysyafie says:

    tats mean even kedai tu ada logo halal..tak semestinya 100% lah yer..kena tanya gak apa yang boleh makan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s