Hal perempuan

Remember this entry ? Well, since that day, I never had my period, so macam free aje kan. Rasa seronok pun ada jugak, cos tak payah berbusah-susah apa semua cos the Gynae dah cakap that if after pasang Implanon, memang period agak tak stabil at it was okay. But, itu bukan tanda pregnant yer.

And I thought that this Ramadhan, insyaallah, my puasa will penuh jugak like 2 years in a rows la kan, tetapi, 2 hari lepas, hampa sungguh perasaan ku bila akhirnya, benda yang selama nie tak nak akhirnya terjadi jugak…hmmm, terpaksa la tak puasa nampak gayanya.

Bila buat entry psl pasang Implanon tu, macam-macam feedback I terima, mostly positif side tapi yang paling takut tu ada comments yang mengatakan berat badan akan naik. So, dengan tak pasal-pasal pi call my Gynae kat APSH, Dr Marlik Abu and he was suprised Im in Aussie. Tak sempat nak jumpa die before pergi sebab kelam kabut sangat. I told him about my Implanon and some side effects especially on berat badan tu. He said that, benda tu semuanya dikawal oleh otak kiter, so kalau kiter rasa nak makan aje, and then berat badan pun bertambah tapi kalau kita bijak, makan dengan elok, Insyallah, tak ler gemuk. Ada betul jugak tu. So far, alhamdulillah, berat badan I macam maintain aje.

This entry was posted in Aussie, health, Mummy's note, myself. Bookmark the permalink.

4 Responses to Hal perempuan

  1. atty's says:

    kty sejak semlm ..tak posa..sejak ade maslah ..nie..bila dtg peyet je.sakit ya rabbi ..betui ckp ..doc tu gina..semua nya ktnya pikiran yang set..kty dulu ..pakai iucd..pun okeh je.tade pun berat badan naik ..tapi lor ni lepas tak pakai apa..badan naik mencanak2..

  2. ngeri nye tgk dia inject…. tgh pikir apa cara i nak pakai.. kalau pil i selalu lupa gak

  3. mummysyafie says:

    maksud nya semua tu just psikologi je kan. terbawa2 ngan perasaan..

  4. Eikha says:

    Omgggg tak tahan ada gambar Dr. Marlik!!!! Hahahahahahaha.Puan Gina macam tak tau pulak dia, mana percaya semua benda ni. Bagi dia semua tak ada side effect, hehehe.Which is true lah kan, semuanya dalam kepala kita je hehehe.😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s