Barang Dapur

Bila time winter nir, ingat kan panas aje bibir boleh pecah, sesejuk pun bibir terasa cepat keringnya. Apa lagi, bergegas le ke farmasi mencari lip balm. I thought Chapsticks nie okay, rupanya tak..tak suka flavour strawberry tu.

Kalau nak beli barang-barang dapur especially on barang mcm ala-ala Asian sikit, Daddy Jack suka pergi kat Central Market cos banyak pilihan compare to Asian Groceries yang ada kat belakang rumah. Tapi memang betul la…ada a few things yang tak ada kat kedai belakang rumah nie like kopi O Aik Cheong nie. Kalau waktu bekerja dulu, kopi nie selalu minum ngan Azian kat our coffee corner. Kat sini, kebanyak kopi mcm kopi segera ala-ala NESCAFE tu. I tried a few tapi rasa pening semacam la. Pernah nampak serbuk kopi Kapal Api kat sini, tapi tak ingat kat mana. One coffee yang I rindu jugak is Red Guara Coffee, selalu beli from Elyn. Balik Malaysia, nak minum puas-puas.

Untuk persiapan raya konon, padahal dah sebulan dalam almari tu. Udahnya nanti nak kena pi beli lagi. Harapnya, ada lah lagi stok nasi himpit segera nie.

Danish beria-ia suruh beli daun pisang nie, suruh buat nasi lemak. Hmmm..tak buat pun lagi, beli masa sebelum puasa dulu.

Cili yang sedap dimakan dengan aneka jenis mee di bulan posa nie. Hmm…nie pun dah tinggal setengah botol dah, yummy….

This entry was posted in Aussie, groceries and foods shopping. Bookmark the permalink.

3 Responses to Barang Dapur

  1. Liza says:

    kalau liza, mesti nak cari kicap dgn maggi on top of the items you have, terubat ler skit rindu…

  2. mummysyafie says:

    daun pisang tu still nampak segar n cantik yer. kalau kopi nor prefer yang kisar nyer..lebih mantopz..hihih…tapi sekrg tak bleh layan kopi sebab cepat benor semput nya datang

  3. arin says:

    dulu waktu kat melb, stok sos cili pedas selalu cari lingam nya brand.hanya kat asian groceries je yg ada. tp selalu dah abis dek di rembat oleh customers lain.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s