Dah raya ker?

Sebelum pergi sekolah, Danish the Menace dok order….”Mummy, nanti buatkan ayam panggang yer”…Okay Boss !!!! So, godek-godek blog Ayu, jiran sebelah, ambik resepi tapi tak berapa nak jadi macam yang Aiyu buatkan tempoh hari ler…nie jadi yang macam versi Kelantan punya. Sedap jugak. Nanti ajar Kak Gina, boleh tak, Aiyu ?

Aiyu jiran sebelah semalam buat nasi himpit berkuah kacang..ehhhh, sama la menu berbuka kiter tapi I buat dengan rendang ayam atau lebih kepada kari ayam aje. Kuah kacang ayu nie dalamnya ada ayam…versi Jawa katanya. Hmm, biasanya, yang I pernah rasa, orang taruk daging, nie first time cuba yang ada ayam pulak.

I punya version of nasi impit berkuahkan rendang/kari ayam. Nak bagi kering sikit lagi, tapi nanti tak berkuah pulak bila nak makan waktu sahur…udahnya dah macam kari ajer. Lagi sedap letak kentang, tapi barang dapur banyak yang dah habis, so togel ajelah lauk ku ini.

Masa makan nie, mcm rindu aje nak makan kuah kacang dan rendang Ibu. Nie okay lagi…tak tahu ler malam raya macam mana..banjir gamaknya Adelaide nie.

This entry was posted in Aussie, ifthar, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dah raya ker?

  1. mummysyafie says:

    kalau first time raya n berjauhan ngan family tu mmg ada perasaan sedih kan..gina wat video call ngan family kat sini la.nor tak pernah lagi nak masak tuk pagi raya. semua bapak yang masak..

  2. Gina says:

    Tu la Nor, nie first time nak beraya berjauhan dari keluarga, tak tahulah mcm mana perasaannya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s