Bila buntu nak masak

Entah kenapa, Isnin lepas Daddy Jack cakap ” Jom kita makan kat kedai Azam ” and I was terkejut cos before this, jarang sungguh die nak ajak makan luar nie. Rupanya, kesian jugak bila die kata…ala, kat birthday I esok which is 31st August..la, kesiannya. Birthday boy kena belanja yer. So, we all pun pi la City nak mencuba berbuka puasa di Restoran Swinging Bowl, kepunyaan anak Melayu, Azam namanya.

Untuk berbuka puasa nie, harganya ditetapkan satu orang dikenakan AUD5= RM15 aje and makanan adalah nasi+3 lauk..salah satu lauk tu kenalah vege, air sirap/bandung free flow and ada jugak some bubur jagung. I think it more that enough…mmg banyak sangat portion die sampaikan rasa kenyang sangat-sangat.

As for Danish, memang berselera sungguh die makan, walaupun dengan hanya nasi and ayam goreng sahaja. More than enough for him. Dia cukup suka kalau bab-baba makan luar nie.

As for Ryan, kalau makan tak bersepah, mmg tak sah. And die agak behave la sikit but towards nak balik tu, entah mcm mana, tengah nak panjat kerusi, tangan tersentuh mangkuk bubur, habis mandi dengan bubur jagung…heheheheh.

Kesian birthday boy, die pulak yang kena belanja family die. Tak aperlah, after 3 years, I akan belanja you makanan yang super duper sedap yer.

The foods was delicious, sedap sangat and rasanya akan kembali lagi di bulan puasa nie. Minggu akhir Ramadan, gamaknya. Layanan pun bagus jugak. Bangga dengan kejayaan anak Melayu bernama Azam ini. Bila keluar dari restoran nie, Danish pun cakap ” Danish sukalah makan kat sini, nanti kita datang lagi. Kesian Mummy, penat masak hari-hari”. Good job, Danish..nanti kita pi beli toys yer !!!!!


Advertisements
This entry was posted in Aussie, eating place, ifthar, my family, ramadhan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s