Pasar yang bersih

Singgah jap kat Central Market untuk membeli barang-barang keperluan Raya nie, like ketupat mini. Sure benda tu terhangat di pasaran. Even masa nak beli pun, ada a few only. So, better beli sekarang, kalau tunggu minggu depan, alamat tak makan ketupatlah raya kali nie.

My first impression for this place…a big WOW !!!! kenapa? sebab pasarnya bersih sangat-sangat. Setiap tempat, mmg tak ada lecak-lecak air mcm pasar kat Malaysia. Punyalah bersih, sampaikan ada tempat nak duduk-duduk lepas, makan-makan malahan siap ada kedai buku lagi.

Macam-macam ada dalam nie, setiap gerai memang bersih and tersusun. Rupanya CM nie tutup every Sunday and Monday. Setiap hari Sabtu, before tutup, peniaga-peniaga akan melelong barang-barang jualan mereka dengan harga murah. Ada pernah sekali, we all ke sini hari Sabtu, orang punyalah ramai, sebab nak kejarkan harga murah nie.

Setip lorong ada menjual pelbagai barangan, bukan hanya barangan basah aje, fruits, nuts, barangan cenderamata pun semua ada kat sini. We all suka pi sini sebabnya nak pergi Asian Groceries sini, banyak pilihan barangan Malaysia kat sini.

This entry was posted in City of Adelaide, groceries and foods shopping, my family. Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasar yang bersih

  1. Liza says:

    mmg nampak sgt organise, tak serabut pun

  2. kak ina kl says:

    salam ziarah dari akak..ooo duk kat mana sekarang ni..tq sudi baca blog akak yer..jemputlah datang selalu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s