Ifthar bersama

Selasa lepas, we all mcm agak kelam kabut sebabnya dapat 2 undangan berbuka puasa sekaligus..hambik ko. Dua-due mmg kena pergi sebabnya antara yang rapat dengan we all. Puas pikir macamana nak solved the problem, so we decided berbuka puasa dulu kat rumah Kak Shidah and after Meghrib, cabut pulak pi rumah Efa.

Sementara menantikan waktu berbuka, dok ralit tengok gameshow, Deal or No Deal kat Channel 7. Our family pun peminat setia cerita nie, bak kata Danish “nak tengok cerita bukak beg”.

Makanan memang banyak sangat kat rumah Kak Shidah. Memang puas makan, siap ada bubur lambuk lagi. Teringat bubur lambuk Ibu. Lepas makan, semayang Magrib apa semua, bergegas pulak ke rumah Efa, and makan lagi. Kali nie tak sempat makan nasi Bukhari, just makan kuih and kek aje. Lepak lama jugak, makan sambil borak memang best. Bila nak balik, Efa tapaukan nasi Bukhari and we all makan waktu sahur and it was super, duper sedap. Memang puas sungguh makan waktu tu. Lepas nie, ada tak orang nak ajak berbuka bersama-sama lagi, yer?

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, eating place, my family, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ifthar bersama

  1. Supiha says:

    SALAM RAMADHA MADAM G…wahh..bestnya dapat undangan makan…bestlah duduk luar negara..tak rasa begitu kehilangan…sebab kat sana dah ibarat keluarga darah daging sendiri…=)..susah senang bersama…salute!!

  2. Liza says:

    i'm going to australia lepas raya nie for work…tapi tak dapat nak singgah adelaide, just sydney and perth, kalau tak boleh kita jumpa

  3. Yan says:

    Salam Gina,ni baru betul, jalan2 cari makan ni..

  4. Elyn says:

    perghh sedap tul lauk2 die ek!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s