Nak makan, kena la buat

Selama nie bila berbuka aje, makan mee tak pun beehoon, sesekali nak jugak makan yang lain, kan..hmmm tekak terasa nak makan mee wantan pulak (mee jugak, cuma nama aje lain..hehehehe). Terasa-rasa kat tekak nie, mee wantan kat R n R Tapah, so gigih jugaklah mengodek website resepi. Terjumpa resepi kat Myresepi.com..senang cerita. Website yang sangat berguna untuk orang-orang yang baru nak cuba-cuba memasak nie.

Nie la hasilnya mee wantan…boleh tahan jugak, walaupun berperang nak menyiapkannya. Bukannya bergaduh laki bini, tetapi bila nak masak, Danish nak sandwich, lepas tu Ryan the Lion pulak dok membuka almari apa bagai…eiiii, cabaran sungguh.

Mana tak perang ? Cuba tengok nie….masa nak hidang, dah dicurinya sekeping wantan tu..aihhhh, nak dekat berbuka, rasanya tinggal sikit aje gamaknya pahala puasa I.

Ni lagi la….bila nak berbuka, memang berhiruk pikuk ler rumah nie dibuatnya, letak mangkuk, diangkatnya kehulu ke hilir, masa berbuka, siap tumpah air semua…cabaran sungguh !!!

This entry was posted in Aussie, ifthar, my family, ramadhan, the boys, yummy tummy. Bookmark the permalink.

8 Responses to Nak makan, kena la buat

  1. betul tu nak tunggu bukak puasa suara mcm dah nak hilang sbb dok layan anak-anak.now i knew, jadi housewife lagi penat than working in office

  2. salam sis:) wahhh, adik kecil dengan makannya..sungguh lucu.btw teliur dengan popia kat gambar ats tuu..hehe

  3. hehe.comel ajer tangan kecik tu duk mengambil makanan tu 🙂

  4. Puan G pun tau eh gerai cina sedap kt R&R Tapah tu??? OMG! Kitorg everytime kalau blk Penang mesti singgah, kecuali puasa la.. Hihihi.

  5. Yan says:

    Salam , tapi seronok kan dgn telatah diarang ni..Mmg pening lah kalau buat semua sendiri..Gud luck

  6. wantan tu buat sendiri ye…nak resepi boleh..sebab bila bukak link yg u bagi tu..resepi yg lain keluar

  7. mummysyafie says:

    jangan kater ryan..wawan pun sama jugak. but nasib baik kat kampung ni dah ada orang tolong tengokkan..so takde la mengacau sgt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s