Memegang amanah dan kembali ke Malaysia

Kak Shidah and family akan berlepas balik ke Malaysia hari Ahad nie tapi hari nie, they all singgah dulu di Melbourne untuk melawat rakan-rakan di sana. Semalam, Kak Shidah datang kejap singgah rumah untuk menyerahkan amanah yang akan dipertanggungjawabkan kepada kami untuk menjaganya, rumah dan juga kereta. Insyallah Kak, kami akan menjaga semuanya dengan sebaik mungkin.

Masa nak bersalam-salaman bermaafan, terasa sebak jangan cakaplah tapi tahankan aje airmata nie, tak nak nangis depan bebudak, malu la. Tapi dalam hati, Allah SWT ajelah yang tahu perasaannya.

Selamat berhari raya di Melaka, Kak Shidah..seronok la yer after 8 bulan berada di negara orang. Jangan lupakan kitaorang disini, bawak balik banyak ole-ole yer.

Still dengan wantan mee tapi kali nie versi mcm kat stall Picnic KLCC pulak, wantan mee with BBQ Chicken…heheheheh..nampak sedap, kan and memang tersangat sedap.

Menu hari nie, semuanya berasaskan mee. I buat mee wantan and Kak Shidah pulak bagi mee goreng pulak. I nak siap-siapkan untuk bagi jiran sebelah, rupa-rupanya they all pi buka puasa kat luar.

Hari tu, Ryan the Lion macam acah-acah aje nak ambik makanan, kali nie berjaya jugak die mengebas seketul ayam untuk hidangan berbuka puasa. Memang tak terkawal sungguh la, budak nie.

See, dengan tak ada ampun, ambik and terus makan. Masa I ambik gambar nie, die memang tak perasan, so lepas die nampak I pegang kamera, terus die letak balik ayam tu dalam bekas mee tu. Hai la anak oiiiii…nak tunggu besar, banyak ragam dan karenahnya yer.

This entry was posted in Adelaide's gang, Aussie, ifthar, my family, ramadhan, yummy tummy. Bookmark the permalink.

4 Responses to Memegang amanah dan kembali ke Malaysia

  1. Yan says:

    Salam,kelakar tgk telatah anak2 u..hee..

  2. atty's says:

    kelakar je tgk ryan..berjaya jugak akhirnya ..ekekekkeke..

  3. Elyn says:

    ekekek notty ek ryan dh macam wafiq ni!!

  4. mummysyafie says:

    notti la ryan..mungkin ayam tu dah berjaya tarik perhatian dier kot. tu yang tak bleh sabar tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s